Θύμα εξαπάτησης ηλικιωμένη στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων – Οι αστυνομικοί έσωσαν τις οικονομίες της

Συνελήφθη, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετεώρων, αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος άγνωστου, μέχρι στιγμής, ατόμου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που διαπράχθηκε, με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή του Δήμου Μετεώρων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη γυναίκα και αφού, της συστήθηκε ως γιατρός, με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου, την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ στον αλλοδαπό δράστη-συνεργό του.

Μετά την άμεση κινητοποίηση και τις αναζητήσεις των αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, εντοπίστηκε ο αλλοδαπός δράστης που παρέλαβε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, να επιβαίνει σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με σκοπό να μεταβεί σε όμορη χώρα και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.100 ευρώ, τυλιγμένο σε 6 μαντήλια, το οποίο κατασχέθηκε και ακολούθως, αποδόθηκε στην παθούσα.

Κατασχέθηκαν, επιπλέον, 1 κινητό τηλέφωνο, καθώς και το όχημα που επέβαινε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μετεώρων.