ΣΥΡΙΖΑ: Η Τσαπανίδου αποδέχτηκε την έδρα Ηλιόπουλου

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, με την Πόπη Τσαπανίδου σύμφωνα με πληροφορίες να έχει αποδεχτεί την έδρα του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η Πόπη Τσαπανίδου, συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, Μανώλη Καπνισάκη, καθώς είναι η πρώτη επιλαχούσα για να λάβει την έδρα Επικρατείας του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πόπη Τσαπανίδου αναμένεται να κρατήσει την έδρα, κάτι που φέρεται να γνωστοποίησε στη σημερινή της επίσκεψη στην Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της η κυρία Τσαπανίδου αναφέρει:

«Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

Νωρίτερα η κυρία Τσαπανίδου είχε συνάντηση στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος, Μανώλη Καπνισάκη.

Η ορκωμοσία της κ. Τσαπανίδου αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Αυγούστου.