Όλα έτοιμα για την «7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών»

Συνεργασία Περιφέρειας-Δήμων Λαρισαίων, Κιλελέρ, Τεμπών -Πολιτιστικών Συλλόγων

Κάλεσμα στον κόσμο να αγκαλιάσει με τη συμμετοχή του το μεγάλο χορευτικό θεσμό που θα λάβει χώρα στην Π.Ε. Λάρισας, την «7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών» η οποία θα διαρκέσει από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, οι διοργανωτές.

Αναλυτικότερα η 7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών και από τους πολιτιστικούς συλλόγους Π.Σ. Πυργετού – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου και Ε.Σ. Χάλκης. Η Π.Ε. Λάρισα θα φιλοξενήσει τις χορευτικές ομάδες: Wheiao Haka από την Νέα Ζηλανδία και  Hawaiian Pacific Magic από την Χαβάη, ενώ για πέντε μέρες 50 χορευτές και μουσικοί από τις παραπάνω χώρες θα δώσουν παραστάσεις στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Δημ. Κουρέτας

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας μιλώντας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την 7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών, ανέφερε τα εξής: Η Περιφερειακή μας Αρχή στηρίζει δράσεις, πρωτοβουλίες και  συλλόγους που προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοση, γιατί μέλημα μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και όχι μόνο. Βασική μας προτεραιότητα η διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Θεσσαλίας και η προβολή της σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Επενδύουμε πολλά στον Πολιτισμό. Από την αρχή του έτους σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε όλο τον χρόνο, όπως και σε όλη μας τη θητεία,  πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλα Φεστιβάλ και γιορτές σε όλη τη Θεσσαλία, ακόμη και στα πιο απόμακρα χωριά. Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι η 7η χορευτική συνάντηση πολιτισμών θα πραγματοποιηθεί σε Λάρισα, Χάλκη, Συκούριο και Πυργετό, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Όλες οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας είναι δωρεάν για τον κόσμο, γιατί πρόθεση μας είναι να προσφέρουμε ανεξαιρέτως σε όλους τη δυνατότητα να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο. Να καλωσορίσω και να ευχηθώ στα συγκροτήματα που φιλοξενούμε από την Νέα Ζηλανδία και την Χαβάη καλή διαμονή στο νομό Λάρισας και να εκμεταλλευθούν την παρουσία τους στα μέρη μας, απολαμβάνοντας την φιλοξενία και τις ομορφιές της περιοχής. Για πέντε μέρες θα παρακολουθήσουμε χορούς και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των φιλοξενούμενων αποστολών των χωρών που προαναφέρθηκαν, ενισχύοντας τους δεσμούς φιλίας, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ των λαών».

Γ. Μανώλης

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις. «Είναι μία ένωση πολιτισμών από όλες τις χώρες του κόσμου και φέτος θα έχουμε τη Νέα Ζηλανδία και τη Χαβάη και θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου, γιατί ο πολιτισμός ενώνει». Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα για τη στήριξη του και το ενδιαφέρον του για  την διοργάνωση.  

Θ. Ρετσιάνης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Θωμάς Ρετσιάνης, κάλεσε τον κόσμο να ζήσει τη συνάντηση των πολιτισμών στη Θεσσαλική γη, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους άλλους δήμους και συλλόγους για «την συνεργασία που έχουμε. Οι συμπράξεις και οι συνεργασίες μόνο ωφελούν και συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Άλλωστε και ο χορός συνεργασία και συνύπαρξη είναι, είτε σε κύκλο, είτε αντικριστά, είτε σε παράταξη. Είναι ένα οργανικό σύνολο σε αρμονία και τάξη, εκφράζει την κοινότητα στο σύνολό της»

Αχ. Χατζούλης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης δήλωσε «χαρούμενος, γιατί μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε προ ετών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης διευρύνθηκε και πλέον στηρίζεται από περισσότερους φορείς». Χαρακτήρισε δε «σημαντική την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο ζωντανό κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι ο Πολιτισμός».

Σ. Σουλούκος

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Σωτήρης Σουλούκος προσέθεσε ότι «την επόμενη χρονιά θα υπάρξει περαιτέρω εμπλουτισμός του θεσμού με περισσότερες χώρες και αντιπροσωπείες, αλλά και επιπλέον περιοχές του νομού που θα φιλοξενήσουν την διεθνή συνάντηση πολιτισμών».

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Χρύσα Τσαγανού.

Το πρόγραμμα

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Συλλόγων Ρίκη Κοτσερίδη παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της χορευτικής συνάντησης. Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο μεγάλος χορός με τις ομάδες από τη Νέα Ζηλανδία και τη Χαβάη να ξεκινούν από το ξενοδοχείο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στις 20.30 το απόγευμα με μία παρέλαση έως την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου και θα ξεκινήσουν στις 21.30 οι διοργανώσεις. Την Τρίτη η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην Κεντρική Πλατεία Χάλκης, την Τετάρτη στους Μύλους  Συκούριο, ενώ η τελετή λήξης θα γίνει στην Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Πάρκο Πυργετού. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι ελεύθερη, ώρα έναρξης: 9:30μ.μ.