Βάλτε μαγειρική σόδα στη ντουλάπα με τα ρούχα σας

Πολύ συχνά σε κλειστούς και κακώς αεριζόμενους χώρους δημιουργείται μια πολύ ενοχλητική μυρωδιά. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, σε συρτάρια και ντουλάπες και πολλές φορές η έντονη μυρωδιά που δημιουργείται μεταφέρεται στα ρούχα. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να εξαλείψετε την άσχημη μυρωδιά σε εσωτερικούς χώρους. Μερικά είναι ακόμη και φυσικά και μπορείτε να τα βρείτε στο ντουλάπι σας. Θα σας παρουσιάσω γιατί πρέπει να βάλετε μαγειρική σόδα στη ντουλάπα με τα ρούχα σας και την επόμενη μέρα δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Πολλές φορές καθαρίζουμε ντουλάπες ή συρτάρια μόνο εξωτερικά χωρίς να σκεφτόμαστε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να φροντίζουμε το εσωτερικό. Η δυσοσμία που δημιουργείται στην ντουλάπα οφείλεται συνήθως στην έλλειψη αερισμού. Δημιουργείται επίσης πολλή σκόνη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τα πάντα και να καθαρίσουμε. Να αφαιρέσουμε την σκόνη και να καθαρίσουμε τις επιφάνειες. Στην συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε ένα φάρμακο για την αφαίρεση της μυρωδιάς της μούχλας. Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα είναι αρκετό και εκτός από τη μυρωδιά θα εξαφανιστούν και εκείνες οι ενοχλητικές σταγόνες νερού που μένουν στη ντουλάπα.

Mαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα βοηθά στην απορρόφηση των υδρατμών από τα έπιπλα, εξαλείφοντας έτσι την άσχημη μυρωδιά. Απλώς πάρτε ένα υγρό πανί από μικροΐνες και πασπαλίστε το με μαγειρική σόδα. Θα πρέπει να περάσετε πάνω από κάθε εσωτερική επιφάνεια της ντουλάπας και αφού τελειώσετε, να τη σκουπίσετε με άλλο καθαρό πανί μόνο αφού την αφήσετε όλη τη νύχτα.

Καλό είναι λοιπόν να περιμένετε πριν τοποθετήσετε τα ρούχα μέσα στη ντουλάπα. Καλύτερα να τα αερίσετε λίγο παραπάνω για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν βρεγμένα μέρη. Μια άλλη χρήσιμη σύσταση είναι να τοποθετείτε τα ρούχα στην ντουλάπα μόνο όταν έχουν στεγνώσει τελείως. Ακόμη και αφού τα σιδερώσετε, είναι πάντα καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν τα αφήσετε.

Πηγή: tospitakimou.gr