Το κόλπο που μπορείς να καταλάβεις εάν οι μπαταρίες στο ντουλάπι σου είναι «καλές»

Kάθε σπίτι έχει ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι όπου εκει αποθηκεύονται από διάφορα μικροαντικείμενα, εργαλεία μέχρι και μπαταρίες.

Μία από τις μεγαλύτερες «επενδύσεις» γονέων, ειδικότερα τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών τους, είναι η αγορά μπαταριών. Δεκάδες μπαταρίες αποθηκεύονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Τις περισσότερες φορές μπορείς σε ένα ντουλάπι να βρεις δεκάδες μπαταρίες χωρίς ωστόσο να θυμάσαι αν αυτές έχουν «ζωή» ή είναι για ανακύκλωση.

Ένα από κόλπο που μπορείς να καταλάβεις εάν οι μπαταρίες που έχεις στο ντουλάπι σου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή έχουν τελειώσει είναι ο εξής:

Όπως παρουσιάζει ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Σταύρος Καρυπίδης μπορείς να πάρεις στο χέρι σου μπαταρίες και να την πετάξεις ελαφριά στο τραπέζι και ανάλογα το βάρος της θα καταλάβεις κατά πόσο «φορτισμένη» είναι.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι άδειες μπαταρίες όταν αφήνονται στο τραπέζι κάνουν μεγαλύτερη αναπήδηση από τις γεμάτες. Κάπως έτσι, με αυτό το απλό κόλπο μπορείς να καταλάβεις εάν οι μπαταρίες που έχεις στο ντουλάπι σου είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή.

@karypidisstavrosΕύκολο τεστ για τις μπαταρίες που έχεις στο συρτάρι σου♬ πρωτότυπος ήχος – Σταύρος Καρυπίδης