Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ικαρία-Έχει ήδη κάψει 7.000 στρέμματα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στην Ικαρία, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/08) στο νησί και φαίνεται πως έχει ήδη κάψει περίπου 7.000 στρέμματα, καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ναι μεν η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή και καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο πρόκειται για εκτάσεις φρυγάνων των ψευδοστεπών, που είναι ένα από τους σημαντικότερους οικοτόπους πρώτης προτεραιότητας και απολύτου προστασίας του Natura για την άγρια πανίδα του Αιγαίου.

Σημειώνεται, πως η φωτιά στην Ικαρία ξεκίνησε από την περιοχή Σκάφη και προχώρησε προς το Καμάρι, όπου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για εκκένωση.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και αλιευτικά σκάφη για το ενδεχόμενο εκκένωσης και άλλων περιοχών και μεταφοράς των κατοίκων δια θαλάσσης.

Την ίδια στιγμή, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Παράλληλα, για να συνδράμουν το δύσκολο έργο της κατάσβεσης στο νησί έχουν μεταβεί επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί από το Καμάρι στην περιοχή Αγίου Μηνά του νησιού 16 άτομα με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και τρία άτομα με ιδιωτικό σκάφος.

Πηγή: vradini.gr