Άνοιξε της πύλες του το Φαρσαλινό Παζάρι

Άνοιξε τις πύλες του, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, το ιστορικό παζάρι των Φαρσάλων, το ξακουστό «Παναϊά Παζάρ», ένας θεσμός που μετρά 400 χρόνια ιστορίας.

Φέτος, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε περίπου 150 περίπτερα, τα οποία φιλοξενούν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων. Από ρούχα και παπούτσια μέχρι ηλεκτρονικά είδη και βιβλία, το παζάρι προσφέρει επιλογές αγορών για όλα τα γούστα αλλά και διασκέδασης για τους μικρούς στο λούνα πάρκ.

Ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του παζαριού κατέχει ο φημισμένος χαλβάς των Φαρσάλων. Στην κεντρική είσοδο του παζαρίου, σε μεγάλα περίπτερα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και να αγοράσουν, το φημισμένο παραδοσιακό γλύκισμα, παρασκευασμένο από τοπικούς χαλβαδοποιούς και ακριβώς δίπλα να φάνε στις υπαίθριες ταβέρνες.

Το «Παναϊά Παζάρι», πέρα από μια εμπορική εκδήλωση, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της περιοχής που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον. Είναι μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση των Φαρσάλων, να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς αλλά και εμπόρους που έρχονται κάθε χρόνο και να το ενισχύσουν με τις αγορές τους.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία - Γ.Γ.