Και όμως μπορεί για χρόνια να έβαζες με λάθος τρόπο τον κιμά στην κατάψυξη (Βίντεο)

Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να καταψύξεις το κρέας σου και να απολαύσεις πάντα φρέσκο και νόστιμο φαγητό;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να καταψύχουμε το κρέας σε μπάλες, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ποιότητα και την υγιεινή του. Ένας viral κρεοπώλης αποκαλύπτει ένα απλό, αλλά επαναστατικό μυστικό: η μέθοδος «flat» είναι η καλύτερη επιλογή για την κατάψυξη του κρέατος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε γιατί αυτή η μέθοδος είναι ανώτερη από την παραδοσιακή και πώς μπορεί να βελτιώσει την καθημερινή σου μαγειρική.

Αν παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο ορισμένοι θα συνειδητοποιήσετε ότι για χρόνια αποθηκεύατε με λάθος τρόπο το κρέας στην κατάψυξη.

Οι περισσότεροι καταναλωτές είτε ψωνίζουν κρέας από το σούπερ μάρκετ είτε από κρεοπωλείο, το τοποθετούν με κυλιδρικό τρόπο στην κατάψυξη, κάτι το οποίο είναι λάθος.

Συγκεκριμένα ο viral κρεοπώλης αναφέρει ότι ο ορθότερος τρόπος ψύξης είναι ο «flat». Μάλιστα, παρουσιάζει ένα πείραμα. Σε αυτό χρησιμοποιεί ένα κομμάτι 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο, το οποίο έχει καταψυχθεί με κυλινδρικό τρόπο και ένα κόμματι κιμά, ίδιου βάρους, το οποίο έχει καταψυχθεί με φλατ τρόπο.

Το έχει αφήσει 1,5 ώρα εκτός κατάψυξης. Κατά την παρουσίαση, ο καταναλωτής μπορεί να διαπιστώσει ότι η 1,5 ώρα δεν ήταν αρκετή για το κομμάτι κρέας που έχει καταψυχθεί με κυλιδρικό τρόπο ενώ το αντίστοιχο φλατ κομμάτι είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

Όπως αναφέρει ο κρεοπώλης, στον κυλινδρικό τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μικροβίων ενώ στο φλατ κομμάτι τα πλεονεκτήματα είναι ότι ξεπαγώνει πιο εύκολα και δίνει την δυνατότητα για άμεσο μαγείρεμα.

 

@nickkexagias defrost ή απόψυξη. Εσύ ήξερες το συγκεκριμένο κόλπο; #masterbutcher #tiktokbutcher #meateater #meatlover #meatinfluencer #meatexpert #butcher #fypシ #fyp #μπεςφοργιουγαμω #fypシ゚viral #meat #meatball#meatlovers #butcherlife #butchershop #trick #meatlovers ♬ Deep Lake – Romeo