Γαλλία: Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα – Σώος ένας πιλότος, έρευνα για δύο

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβησαν στα σύνορα μεταξύ των περιοχών Vosges και Meurthe-et-Moselle στην ανατολική Γαλλία.

Τα δύο αεροσκάφη ανήκαν στη Μοίρα Μετάβασης Rafale 3/4 Aquitaine που βρίσκεται στην αεροπορική βάση BA 113 Saint-Dizier – Robinson.

«Ένα ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο Rafale της Μοίρας Μετασχηματισμού Rafale 3/4 «Aquitaine» έλαβε χώρα στο Meurthe et Moselle», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Sébastien Lecornu. «Ο ένας από τους πιλότους βρέθηκε, είναι σώος και αβλαβής. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη. Ευχαριστούμε τις ένοπλες δυνάμεις μας καθώς και τους χωροφύλακες που κινητοποιήθηκαν για την έρευνα και την ασφάλεια της περιοχής».

Η νομαρχία Meurthe-et-Moselle ενεργοποίησε αμέσως το επιχειρησιακό κέντρο του διαμερίσματος και ξεκίνησε το σχέδιο SATER (διάσωση από αέρος-εδάφους) για την υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση του συμβάντος.

«Αεροπορικό ατύχημα στον τομέα Colombey: το επιχειρησιακό κέντρο του διαμερίσματος ενεργοποιείται για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων για τον συντονισμό των ερευνών», ενημέρωσε η νομαρχία Meurthe-et-Moselle σε δελτίο Τύπου. «Αποφύγετε την περιοχή και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Πηγή της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στη Le Monde ότι δύο πιλότοι βρίσκονταν σε ένα διθέσιο Rafale B και ένας πιλότος σε ένα μονοθέσιο Rafale C. Ο τελευταίος βρέθηκε σώος. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα δύο μαχητικά συγκρούστηκαν στον αέρα.

Πηγή: newsbomb.gr