Χαλκιδική: Θρήνος για την 8χρονη – Στον εισαγγελέα η ομαδάρχισσα

Το κατώφλι του Εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα, Τετάρτη (14/8) η 19χρονη ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, όπου διέμενε το οκτάχρονο κορίτσι που πνίγηκε την Τρίτη (13/8).

Η 19χρονη συνελήφθη με την κατηγορία της έκθεσης. Οι Αρχές αναμένεται να ανακρίνουν τον ναυαγοσώστη αλλά και τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης.

Η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας της κατασκήνωσης:

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η κατασκήνωση στεγάζεται στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πηγές τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο.

Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση.

Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Άμεσα έσπευσαν από πάνω του άτομα ώστε να το απομακρύνουν από το νερό, ενώ στο σημείο κατέφθασαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ συνοδεία γιατρού.

Αρχικά το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Μέσα σε λίγα λεπτά οι θεράποντες ιατροί το διασωλήνωσαν. Στη συνέχεια το κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου του κοριτσιού θα «δείξει» η νεκροψία – νεκροτομή που θα διενεργηθεί στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Πηγή: antenna.gr