Κέλλας: Το Γ.Ν. Λάρισας αποκτά έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών

Νέο αξονικό τομογράφο 64 τομών αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά και από ενέργειες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, δυνάμει απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο προϋπολογισμός της προμήθειας του αξονικού τομογράφου, με την εξασφαλισμένη διετή δαπάνη συντήρησης, ανέρχεται στις 490.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και προέρχεται από κονδύλια της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Siemens.

Η λειτουργία του παλαιού αξονικού τομογράφου του Γ.Ν. Λάρισας είχε καταστεί προβληματική, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Χρήστος Κέλλας, δήλωσε σχετικά: «Η υγεία των πολιτών και οι υποδομές των νοσοκομείων της Λάρισας αποτελούν άμεση προτεραιότητά μας. Το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης θα αποκτήσει νέο, τελευταίας τεχνολογίας αξονικό τομογράφο και η ταλαιπωρία των πολιτών θα τελειώσει. Μετά από συσκέψεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του διοικητή του Γ.Ν. Λάρισας, Γρηγόρη Βλαχάκη, προκρίθηκε ως βέλτιστη λύση η προμήθεια νέου μηχανήματος στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens. Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υφυπουργό, Μάριο Θεμιστοκλέους, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο χρόνιο αίτημα τον Λαρισαίων για έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Περιφέρειας. Ευχαριστώ, επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την άψογη συνεργασία. Πάνω από όλα βάζουμε την υγεία των πολιτών μας και θα σταθούμε αρωγοί στην αναβάθμιση όλων των απαραίτητων δομών της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας».