Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας για την πανώλη

Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία αντιμετώπισης της πανώλης των μηρυκαστικών,  πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Κουρέτα, και με συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας, Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου, του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας. Δημήτρη Τσέτσιλα, του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Αθανασίου Κωνσταντινίδη, του τμηματάρχη Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, Παναγιώτη Τσιαμπαλή και αντιπροσωπείας των κτηνοτρόφων της Μαγνησίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Τερζάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουρέτας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανέλυσαν στους κτηνοτρόφους της Μαγνησίας, της μοναδικής Περιφερειακής Ενότητας στην  οποία δεν έχουν εμφανιστεί κρούσματα πανώλης, το σχέδιο της Περιφέρειας για την ταχύτερη δυνατή εκρίζωση της πανώλης.

Όπως σημειώθηκε, έχουν ξεκινήσει  καθημερινοί έλεγχοι και στην περιοχή της Μαγνησίας, ώστε να διασφαλιστεί μια πλήρης και ασφαλής εικόνα της κατάστασης. Τονίστηκε δε, ότι εφόσον κριθεί σκόπιμο θα επικαιροποιηθούν άμεσα οι οδηγίες από την κτηνιατρική υπηρεσία για την περιοχή.

Μετά τη σημερινή πρώτη ενημέρωση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 ανοικτή σύσκεψη στο ξενοδοχείο «Ξενία» στον Βόλο, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι του νομού Μαγνησίας να ενημερωθούν αναλυτικά  για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων.