Φωτιά στην Αττική: Θλίψη από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς (εικόνες)

Η πυρκαγιά που πλήττει την βορειοανατολική Αττική, βρίσκεται σε ύφεση με τις αρχές να δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες για να μην υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Οι κατάστροφές από την πυρκαγιά που στοίχισε και τη ζωή σε μία γυναίκα, είναι τεράστιες, σε σπίτια, επιχειρήσεις, χωράφια, ακόμα και δημόσια κτήρια που “κατάπιαν οι φλόγες”.

Όπως φαίνεται η πυρκαγιά έχει κατακάψει περισσότερα από 100.000 στρέμματα, ενώ οι πρώτοι υπολογισμοί αναφέρουν ότι, εκτός από την τεράστια φυσική καταστροφή και τα ζώα που απανθρακώθηκαν, τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες φτάνουν τα 100, με δεκάδες καμένες επιχειρήσεις κάθε είδους και αυτοκίνητα.

Τραγικός είναι και ο απολογισμός για τα ζώα που έχουν απανθρακωθεί από την πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από τον Βαρνάβα.

Η Πεντέλη, το Γραμματικό, το Καπανδρίτι, ο Μαραθώνας, ο Άγιος Στέφανος, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα, η Νέα Μάκρη είναι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά από την πρώτη ημέρα και στη συνέχεια, οι φλόγες έφτασαν μέχρι και τον αστικό ιστό, καίγοντας Βριλήσσια, Χαλάνδρι και Γέρακα.

Οι εικόνες από την βιβλική καταστροφή είναι αποκαρδιωτικές.

Πηγή: antenna.gr