Ε. Λιακούλη: « Αδιανόητη η απουσία της Κυβέρνησης και των βουλευτών,  από τη σύσκεψη της Περιφέρειας για τη λειψυδρία» 

«Είναι απολύτως αδιανόητη η απουσία της Κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών, από την σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και τη δημιουργία κοινού πλαισίου δράσης και διεκδίκησης, την ώρα μάλιστα που ο τόπος μας και οι άνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα  τόσο  από τη λειψυδρία, όσο και από τις πλημμύρες,  την πανώλη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Απορώ πραγματικά και μου προκαλεί έκπληξη, αλλά και μεγάλα ερωτηματικά η απουσία τους,  ειδικά όταν από την διοργανώτρια Περιφέρεια δόθηκε σε όλους δυνατότητα διαδικτυακής – εξ αποστάσεως σύνδεσης (webex). Δηλαδή,  δεν μπόρεσαν οι υπουργοί, οι υφυπουργοί, οι γενικοί γραμματείς, οι βουλευτές – εκτός της κ Κοντοτόλη , βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ- να αφιερώσουν ένα δίωρο να ακούσουν τους φορείς, τους αγρότες και όλους τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων, έστω διαδικτυακά; Κατανοώ όλες τις ανάγκες, τον προσωπικό προγραμματισμό, τα αιφνίδια γεγονότα, αλλά αυτό ειλικρινά με ξεπερνά- ειδικά όταν παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα τον καθημερινό αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων να επιβιώσουν στην πολύπαθη  Θεσσαλία, που κινδυνεύει με απόλυτη ερημοποίηση. Τόση απαξίωση, ειδικά από την Κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον προκλητική» τόνισε με δήλωσή της η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη,  η οποία ανέδειξε το θέμα της λειψυδρίας τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, με τη δήλωσή της, η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ένα σύντομο απολογισμό της σύσκεψης, αλλά κυρίως το «διακύβευμα» για το επόμενο διάστημα, επισημαίνοντας :

«Οι φορείς έθεσαν τους προβληματισμούς τους, οι αυτοδιοικητικοί τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν, οι άνθρωποι της παραγωγής περιέγραψαν την ζοφερή πραγματικότητα στην καθημερινότητά τους. Ο κ Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο πλαίσιο διεκδίκησης και κατέστη σαφές ότι πλέον η Θεσσαλία διεκδικεί τόσο το επικαιροποιημένο έργο του Αχελώου, όσο και τα έργα που η Κυβέρνηση ήδη έχει συμπεριλάβει στο αναθεωρημένο πλαίσιο ΣΔΛΑΠ για τη Θεσσαλία. Μάλιστα, είναι απόλυτα ενθαρρυντική η θέση που εκφράστηκε από την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ Κοντοτόλη, για το έργο του Αχελώου, καθώς τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της επικαιροποίησης και ολοκλήρωσής του. Ο αγώνας μας όμως δεν σταματά εδώ. Αντίθετα, τώρα ξεκινά. Όλα τα έργα που συμπεριλαμβάνονται στο αναθεωρημένο πλαίσιο, πρέπει να συνοδευτούν από σαφές χρονοδιάγραμμα. Τα έργα δεν είναι τίτλοι. Δεν αρκεί να τα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός. Ο ίδιος εξήγγειλε και το έργο του Αχελώου τον Ιανουάριο του 2020 , αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Διεκδικούμε συγκεκριμένα έργα με χρονοδιάγραμμα και σαφές το πλαίσιο χρηματοδότησης. Επίσης, ζητάμε καθαρή θέση από τον ίδιο τον κ Πρωθυπουργό για το έργο του Αχελώου, όπως και για την διαχείριση του νερού, τόσο της άρδευσης όσο και της ύδρευσης, που είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό. Θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος. Ακόμη κι αν μείνουμε λίγοι. Η φωνή μας όμως, θα παραμείνει δυνατή και ασυμβίβαστη».