Η Σερβία πήρε το χάλκινο και άφησε εκτός μεταλλίων την Γερμανία (highlights)

Στην “ρεβάνς” του περσινού τελικού του Παγκοσμίου κυπέλλου, η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς επικράτησε της “nationalmannschaft” με 93-83 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά, με τους πρωταθλητές κόσμου να μένουν εκτός της ζώνης των μεταλλίων.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Σερβία μπήκε πολύ δυνατά, με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Γιόκιτς να είναι οι κύριοι δράστες στην επίθεση, με τους Γερμανούς να κυνηγάνε στο σκορ. Ο Σρέντερ μοίραζε το παιχνίδι της “nationalmannschaft” κατεβάζοντας το σκορ στους 6 πόντους και το 16-10. Το σκορ ξέφυγε από πλευράς Σερβίας, μιας και η τυπικά γηπεδούχος Γερμανία είχε μείνει λίγο χαμηλά, μέχρι να ανεβάσει ρυθμούς ο Ομπστ, ο οποίος ήταν ο πιο αξιόπιστος σκόρερ του συνόλου του Χέρμπερτ. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με προβάδισμα 9 πόντων υπέρ των Πλάβι και το 30-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σερβία διατηρούσε την διαφορά με τον Γιόκιτς να κάνει ότι είναι δυνατόν να δώσει αέρα διψήφιας διαφοράς στην ομάδα του. Οι Γερμανοί είχαν κολλήσει επιθετικά, με τον Φραντζ Βάγκνερ να είναι εκτός παιχνιδιού μέχρι τα μέσα της περιόδου, όπου η διαφορά των 14 πόντων υπέρ των Σέρβων έπεσε και πάλι στους 8 και το 46-38. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, όσο ο “Τζόκερ” ήταν στο παρκέ και τον Μπογκντάνοβιτς ανήμπορο να βοηθήσει μιας και είχε 3 φάουλ, αναγκάζοντας τον Πέσιτς να τον αποσύρει. Το ημίχρονο έκλεισε στο +8 για την Σερβία και το 46-38.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Σερβία έπαιξε εξαιρετική άμυνα με την επίθεση της να είναι σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Αβράμοβιτς έπαιξε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Σρέντερ και τον ανάγκασε να κάνει εύκολα λάθη, με την διαφορά να φτάνει στο +19 και το 64-45. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ πήρε time out για να μαζέψει την άμυνα της ομάδας του, με το σύνολο του μετά από αυτό να είναι διαφορετικό, καθώς πέτυχε δυο συνεχόμενα τρίποντα με τον Μπόνγκα και τον Ομπστ αναγκάζοντας τον Πέσιτς να δώσει και εκείνος στους παίκτες του μια ανάσα. Η διαφορά έπεσε στους 13 (64-51) και η Σερβία ήθελε να πάει και πάλι την διαφορά εκεί που είχε φτάσει στις αρχές της περιόδου, όμως η “nationalmannschaft” είχε άλλη άποψη. Το -19 έγινε -10 για την Γερμανία που βρήκε τρόπους να πλησιάσει στο καλάθι με τον Βάγκνερ, μειώνοντας την διαφορά. Το σκορ της περιόδου έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα και η Σερβία έκλεισε με προβάδισμα 9 πόντων και το 72-63.

Στην τελευταία περίοδο η Γερμανία προσπάθησε να περιορίσει την Σερβία στο κατέβασμα της μπάλας πιέζοντας τον Αβράμοβιτς με τον Σρέντερ, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα, μιας και ο Γιόκιτς συνέχισε να χτυπάει από κάθε πιθανό σημείο. Η διατήρηση του σκορ έμεινε σε όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου, αλλά οι πρωταθλητές κόσμου δεν είχαν χρόνο για να γυρίσουν το παιχνίδι, χάνοντας με το 93-83. Η Σερβία αναδείχθηκε τρίτη στο Ολυμπιακό τουρνουά, με την Γερμανία να μένει εκτός μεταλλίων μετά από δυο συνεχόμενες διοργανώσεις, σε Eurobasket και Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-30, 38-46, 63-72, 83-93

Γερμανία (Χέρμπερτ): Μπονγκά 6 (2), Λο, Βάιλερ-Μπαμπ 5 (1), Φόιγκτμαν 3 (1), Φ. Βάγκνερ 18, Τάις 2, Μ. Βάγκνερ 16 (2), Σρέντερ 13 (3), Τίμαν 11 (1), Ομπστ 9 (3)

Σερβία (Πέσιτς): Πετρούσεφ 11, Γιόβιτς, Μπογκντάνοβιτς 16 (3), Μαρίνκοβιτς 10 (2), Ντόμπριτς 5 (1), Γιόκιτς 19 (1), Μίτσιτς 19 (2), Γκούντουριτς, Αβράμοβιτς 13 (1), Μιλουτίνοφ

Πηγή: ertnews.gr