Νιτρορύπανση: Στους 7.232 οι δικαιούχοι – Αναλυτικός πίνακας

Δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια η απόφαση ένταξης πράξεων για τη δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» (νιτρορύπανση). Σύμφωνα με αυτή, οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 7.232 ενώ η συνολική ενταγμένη έκταση  φτάνει τα 729.304 στρέμματα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πράξεων που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και πιο συγκεκριμένα στη ΣΑ 082/1, ανέρχεται σε σαράντα τρία εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα οκτώ χιλιάδες τετρακόσια πενήντα έξι ευρώ (43.758.456 €).

Οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις των δικαιούχου, διάρκειας ενός έτους, ξεκινούν την 16η  Φεβρουαρίου 2024 και λήγουν την 15η Φεβρουαρίου 2025.

Για τη δέσμευση Α (Αγρανάπαυση) ενισχύεται η έκταση με τις επιλέξιμες καλλιέργειες, προσαυξημένη κατά την έκταση της αγρανάπαυσης. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων της μίας επιλέξιμων καλλιεργειών με διαφορετικό ύψος ενίσχυσης, το ύψος ενίσχυσης υπολογίζεται με αναλογικό τρόπο. Για τους δικαιούχους της δέσμευσης με υπό αγρανάπαυση αγροτεμάχια με κλίση μεγαλύτερη του 8%, στο ύψος ενίσχυσης του παρακάτω πίνακα προστίθεται ενίσχυση ύψους 70€/Ha/έτος και μέχρι του ορίου των 600€/Ha/έτος, για την κάλυψη του πρόσθετου κόστους των φυτών εδαφοκάλυψης.

Για τη δέσμευση Β (Αμειψισπορά) ενισχύεται η έκταση με τις επιλέξιμες καλλιέργειες, προσαυξημένη κατά την έκταση της αμειψισποράς. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων της μίας επιλέξιμων καλλιεργειών με διαφορετικό ύψος ενίσχυσης, το ύψος ενίσχυσης υπολογίζεται με αναλογικό τρόπο.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση με τους πίνακες πατώντας εδώ

Πηγή: ypaithros.gr

Συνημμένα αρχεία: