Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Κατερίνα Στεφανίδη εκτός βάθρου

Με την 9η θέση αποχαιρετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του Επί Κοντώ, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο το 2016, είχε επιτυχημένες προσπάθειες στα 4,40μ., 4,60μ. και 4,70μ., όμως απέτυχε τρεις φορές να περάσει να 4,80μ. και έτσι κατετάγη 9η.

Θυμίζουμε ότι η Αριάδνη Αδαμοπούλου που είχε επίσης προκριθεί για τον αποψινό τελικό, δεν κατάφερε να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Η πρόκριση της Γερμανίδας Ανίτα Βέντλε στον τελικό της κατηγορίας των 53κ. ελευθέρας γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης των Αγώνων του Παρισιού, δεν ήρθε καθώς αποκλείστηκε απ’ την Γκούζμαν Γιέπες με 10-0, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ρεπεσάζ και διεκδίκησης του δεύτερου χάλκινου μεταλλίου η Μαρία Πρεβολαράκη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε το πρωί της Τετάρτης (7/8) στον πρώτο γύρο της κατηγορίας απ’ την Βέντλε με 3-2 και περίμενε ένα… δώρο απ’ τη Γερμανίδα με πιθανή πρόκρισή της στον τελικό, για να την «τραβήξει» στα ρεπεσάζ. Αυτό εντέλει δεν έγινε και η Πρεβολαράκη ολοκλήρωσε την παρουσία της στο «Παρίσι 2024» στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας της.

Πηγή: antenna.gr