Καπετάνος σε Κεραμέως: Πρόταση νέων προγραμμάτων για την ανεργία στην Θεσσαλία σε εργάτες γης και παράλια

«Την σημαντική δουλειά που κάνει η κυβέρνηση στην μείωση της ανεργίας», αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος στην ωριαία συνάντηση που είχε με τη νέα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκη Κεραμέως στο αρμόδιο υπουργείο στην Αθήνα.

Σε δήλωση του ο κ. Καπετάνος ανέφερε σχετικά: Είχα την χαρά να συναντηθώ μα την καλή μου φίλη υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκη Κεραμέως όπου συζητήσαμε διεξοδικά θέματα που αφορούν την Θεσσαλία, το νομό μας, αλλά και ευρύτερα θέματα. Νέα προγράμματα εργασίας για την Θεσσαλία ειδικά στα παράλια.

Ζήτησα από την υπουργό την εκπόνηση προγραμμάτων πρόσληψης προσωπικού, για την πληγείσα Θεσσαλία και ειδικά για τα καταστήματα των παραλίων σε Στόμιο, Αγιόκαμπο, Μεσάγγαλα κλπ.

Ενίσχυση προσωπικού σε ΔΥΠΑ-Εφκα Θεσσαλίας

Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης του Εφκα στην Θεσσαλία με προσωπικό για την γρηγορότερη απονομή συντάξεων.

Αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης η μείωση της ανεργίας στο 9,6% για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και είναι σημαντική η συμβολή της ΔΥΠΑ σε αυτό το γεγονός.

Σύνδεση επιδόματος ανεργίας με ταχεία πρόσβαση στην εργασία

Ανέφερα επίσης στην υπουργό την ανάγκη αλλαγών στο θέμα του επιδόματος ανεργίας προκειμένου να εντάσσονται γοργά στην αγορά εργασίας οι άνθρωποι αυτοί προς όφελος δικό τους αλλά και των επιχειρήσεων.

Εργάτες γης

Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση για την έλλειψη εργατικών χεριών στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή και συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του θέματος που ειδικά στο νομό Λάρισας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι στους τομείς αυτούς.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Νίκη Κεραμέως για την ενημέρωση σε σημαντικά θέματα του υπουργείου της. Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά της, θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία.