Αναρτήθηκαν δικαιούχοι γεωργοί για εθνικά συστήματα ποιότητας

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων γεωργών για τη δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Στον πίνακα των αποτελεσμάτων παρουσιάζονται σε φθίνουσα βαθμολογική σειρά οι παραδεκτές και οι μη παραδεκτές αιτήσεις, με βάση τον Κωδικό Έργου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου: «Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης επαρκεί για την ένταξη του συνόλου των αιτήσεων στήριξης που πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και την ελάχιστη βαθμολογία, ως εκ τούτου στον πίνακα δεν περιλαμβάνονται επιλαχόντες, δηλαδή παραδεκτές αιτήσεις που δεν καλύπτονται από το όριο των διαθέσιμων πιστώσεων».

Οι υποψήφιοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στον προσωρινό πίνακα αποτελεσμάτων Διοικητικού Ελέγχου (Παράρτημα Ι) έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή (ένσταση).
Το δικαίωμα προσφυγής ασκείται εντός προθεσμίας ενός μήνα από την επομένη της δημοσιοποίησης του προσωρινού Πίνακα Αποτελεσμάτων, δηλαδή έως 6-9-2024.

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ενημερωθούν για τα αναλυτικά αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου της αίτησης στήριξής τους, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών πρόσβασης, στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Πληροφορικού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis/, όπου είχαν υποβάλει την αίτησή τους (επιλογή «Οι Υποβολές μου» > Εκτυπώσεις Αποφάσεων > σύνδεσμος «Εκτύπωση Δελτίου Αξιολόγησης»).

Να σημειωθεί ότι η δράση 3.1.2 «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» παρέχει στήριξη για τη συμμετοχή νεοεισερχόμενων γεωργών ή ομάδων γεωργών, σε ένα από τα επιλέξιμα εθνικά συστήματα ποιότητας.

Στο πλαίσιο της Δράσης επιλέξιμο είναι το εθνικό σύστημα ποιότητας «Διαχείριση Αγροτικού Περιβάλλοντος – Ολοκληρωμένη Διαχείριση στη Γεωργική Παραγωγή» («AGRO 2») του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, και ειδικότερα, η εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 από την 3η έκδοσή τους (5-12-2019) κι έπειτα.