Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο Παρίσι

Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη πραγματοποίησε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση σε τελικό και διατήρησε τον Ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο αγώνας

Το πρώτο μεγάλο άλμα ήρθε από τον Ματία Φουρλάνι. Ο Ιταλός πήδηξε στα 8 μέτρα και 34 εκατοστά, δείχνοντας από πολύ νωρίς τις προθέσεις του. Από την άλλη, ο Τεντόγλου ξεκίνησε με προσπάθεια στα 8 μέτρα και 27 εκατοστά, όντας 2ος μετά το τέλος των πρώτων αλμάτων. Η συγκεκριμένη κατάσταση άλλαξε στη συνέχεια, μιας και με τη δεύτερη προσπάθειά του… πέταξε, προσγειώθηκε στα 8 μέτρα και 48 εκατοστά και πέρασε στην κορυφή. Παράλληλα, ο Γουέιν Πίνοκ πήδηξε στα 8.36μ. και ανέβηκε στη 2η θέση. Η τρίτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 8.24μ. με τη διαφορά μεταξύ εκείνου και του Τζαμαϊκανού να παραμένει μεγάλη.

Οι Πράβντιτσα (9ος, Κροατία), Γιούσκα (10ος, Τσεχία), Νταλμέρο (11ος, Κολομβία) και ΜακΛάουντ (12ος, Τζαμάικα) έμειναν εκτός συνέχειας, με οκτώ να συνεχίσουν στα τελευταία τρία άλματα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με προσπάθεια στα 8 μέτρα και 36 εκατοστά στο δεύτερο μισό του αγώνα του. Αμέσως μετά, πήδηξε πέντε εκατοστά λιγότερα, όμως δεν έμοιαζε να απειλείται για την πρωτιά. Έτσι κι έγινε, μιας και κανείς δεν τον πέρασε ποτέ, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό του μετάλλιο.

 

Τα άλματα του Τεντόγλου:

1ο: 8.27μ.
2ο: 8.48μ.
3ο: 8.24μ.
4ο: 8.36μ.
5ο: 8.31μ.
6ο: Άκυρη

Πηγή: ertsports.gr