Παρίσι 2024: Ο Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά έπεσε στον «τοίχο» του Τζόκοβιτς και αποκλείστηκε (highlights)

Ο Έλληνας τενίστας κατέβαλε τεράστια προσπάθεια, αλλά πλήρωσε την αδυναμία του να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, πράγμα που ο Σέρβος δε συγχώρησε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων με 2-0 σετ (3-6, 6-7), από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ετοιμάζεται για τον ημιτελικό απέναντι στον Λορένζο Μουσέτι.

Τα πρώτα games του αγώνα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, με τον Τζόκοβιτς να “χτυπάει” την πρώτη κιόλας φορά που βρήκε break point και να παίρνει προβάδισμα με 3-1.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μεγάλη προσπάθεια να το ανταποδώσει, ιδιαίτερα στα δύο τελευταία service games του Σέρβου.

Το σετ έμελλε να ολοκληρωθεί με έναν πολύ σκληρό τρόπο για τον Τσιτσιπά, καθώς ο Τζόκοβιτς με ένα ασύλληπτο πέρασμα έπειτα από άμυνες που μόνο αυτός μπορεί να βγάλει, του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Παρ’ όλα αυτά, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έχασε την ψυχραιμία του και μπήκε ακόμη πιο δυναμικά στο δεύτερο σετ.

Αφού προηγήθηκε με 1-0, στη συνέχεια έκανε το πρώτο του break, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του. Αμέσως μετά, ο Τζόκοβιτς βρήκε δύο break point (15-40), αλλά τα απώλεσε, ενώ ταυτόχρονα έδειξε να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο και δέχθηκε περιποίηση στο διάλειμμα.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Τσιτσιπάς διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμά του με νέο break, με τον Τζόκοβιτς να υποπίπτει σε λάθη που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει.

Ο Σέρβος απάντησε άμεσα με ένα break και το σετ έφτασε μέχρι το 5-3 με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για να το κλείσει. Εκεί, δυστυχώς, υπέστη μια απίστευτη ψυχρολουσία, αφού προηγήθηκε με 40-0, αλλά έχασε και τα τρία set point και δέχθηκε το break.

Ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 5-5 και οι δύο τενίστες έφτασαν γρήγορα μέχρι το tie-break. Εκεί ο Τζόκοβιτς, όπως συνηθίζει, έπαιξε με απόλυτη συγκέντρωση και επέβαλε την ανωτερότητά του, επικρατώντας με 7-3.

Πηγή: ertsports.gr