Μ. Χαρακόπουλος στον Υπ. Αθλητισμού: Αναβάθμιση της ποδηλασίας στη Λάρισα

«Η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που έχει εκπληκτική μαζικότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, και μάλιστα με αυξητική τάση. Σε όλες τις πόλεις γίνεται προσπάθεια το ποδήλατο να αντικαταστήσει την μηχανοκίνητη μετακίνηση, ως μια καθημερινότητα που ενισχύει την υγεία και την ευεξία των ποδηλατών, αλλά βοηθά και στην μείωση των καυσαερίων και του θορύβου. Ταυτόχρονα, οι μεγάλοι ποδηλατικοί αγώνες είναι γεγονότα που αναδεικνύουν την περιφέρεια, τις φυσικές καλλονές του κάθε τόπου, και αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό, πρέπει και στην Ελλάδα, που δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα, να προωθήσουμε το ποδήλατο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Σε αυτήν την αναβάθμιση πρέπει και η Λάρισα να έχει τη δική της ενισχυμένη συμμετοχή. Αυτός ήταν ο λόγος που, μαζί με τον συμπατριώτη μου, πρωτοπόρο της ποδηλασίας στη Λάρισα και σημαίνον στέλεχος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Σάββα Τσοπούρογλου, επισκεφθήκαμε τον φίλο υπουργό Αθλητισμού. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την γενικότερη ενημέρωση για την κατάσταση στον χώρο της ποδηλασίας, αλλά και για τα ευήκοα ώτα στις προτάσεις που αφορούν τις δράσεις του ποδηλάτου στην Λάρισα». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, συνοδευόμενος από τον Λαρισαίο ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββα Τσοπούρογλου.

Κατά τη συνάντηση ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε τους κ.κ. Χαρακόπουλο και Τσοπούρογλου για τον φετινό ποδηλατικό γύρο Ελλάδος και τις παράλληλες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει για τον επόμενο ποδηλατικό γύρο. Επίσης, τους παρουσίασε το πλαίσιο των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας όσο και γενικότερα για την εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, από την πλευρά του ζήτησε να ενταχθούν περισσότερες δράσεις στον τομέα του αθλήματος της ποδηλασίας στη Λάρισα, που επεκτείνει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, κάνοντας την πόλη πιο φιλική στο ποδήλατο. Ενώ ο κ. Τσοπούρογλου ενημέρωσε τον κ. Βρούτση για θεσμικά θέματα της ομοσπονδίας και τον ευχαρίστησε για τη εποικοδομητική συνάντηση.