Συναυλία πιάνου πάνω σε μια λίμνη με την Έλενα Ξυδιά (φωτ. & βίντεο)

Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιουλίου, η λίμνη του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη χιλιάδες κόσμου  παρακολούθησαν ενα  αξέχαστο μουσικο παραμυθι.

Η χαρισματική πιανίστρια Έλενα Ξυδιά έδωσε ένα μοναδικό ρεσιτάλ, κάνοντας και πάλι κάτι μοναδικό!

Καθώς το φως του δειλινού άρχισε να σβήνει πίσω από τα βουνά, η λίμνη μεταμορφώθηκε σε ένα καμβά χρωμάτων και αντανακλάσεων και τότε εμφανίστηκε η Έλενα Ξυδιά με το πιάνο της Ξυδιά  πάνω σε μια βάρκα που αιωρείτο στα ήσυχα στα νερά, δημιουργώντας μια μαγευτική ατμόσφαιρα που μαγνήτισε τους θεατές.

Η βραδιά ήταν γεμάτη μελωδίες που ταξίδευαν το κοινό μέσα από την ιστορία της κλασικής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Η Έλενα Ξυδιά, με την ιδιαίτερη και πρωτοποριακή της προσέγγιση, ερμήνευσε κάθε κομμάτι με πάθος και ευαισθησία, αποτυπώνοντας την πλούσια μουσική παράδοση της χώρας με τη δική της μοναδική ματιά.

Οι παρευρισκόμενοι, κρητικοί και χιλιάδες τουρίστες καθηλωμένοι από την καλλιτεχνική εμπειρία, έζησαν στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.

Το πιάνο της Έλενας, σε αρμονία με τη φύση, δημιούργησε ένα σκηνικό όπου η μουσική και το περιβάλλον ενώθηκαν σε έναν μαγευτικό χορό.

Η Έλενα Ξυδιά, απέδειξε γιατί θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες καλλιτέχνιδες της εποχής μας. Το πρόγραμμα που παρουσίασε κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, προσφέροντάς τους ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα και εικόνες.

Αυτή η βραδιά δεν ήταν απλώς μια μουσική εκδήλωση, αλλά μια γιορτή της τέχνης και της φύσης, Η μαγευτική μουσική και το ειδυλλιακό περιβάλλον της λίμνης δημιούργησαν αναμνήσεις που θα μείνουν ζωντανές για πάντα.