Ολυμπιακοί Αγώνες – Παρίσι 2024: Η βροχή “βάζει εμπόδια” στην τελετή έναρξης (βίντεο)

Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Απόψε το βράδυ (20:30 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης πλησιάζει και σχεδόν ολόκληρη η υφήλιος, περιμένει να παρακολουθήσει τι ακριβώς έχουν ετοιμάσει οι Γάλλοι.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία ιστορική Τελετή Εναρξης, καθώς για πρώτη φορά στα Ολυμπιακά χρονικά, θα γίνει σε ανοιχτό χώρο και θα την παρακολουθήσουν από κοντά περίπου 300.000 θεατές, οι οποίοι θα βρίσκονται πέριξ του ποταμού Σηκουάνα.

Το σενάριο είναι φαντασμαγορικό. Οι αθλητές θα φθάσουν από τον Σηκουάνα στο Τροκαντερό και θα διασχίσουν ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Απαντες, παρά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, περιμένουν με αγωνία την Τελετή Εναρξης.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι «Δρακόντεια», με την αστυνομία, πάντως, να βοηθά ιδιαίτερα τους πολίτες, σε κάθε περίπτωση.

Παρά το γεγονός ότι όλα είναι έτοιμα, η φαντασμαγορική τελετή κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα», δεδομένου ότι από το πρωί της Παρασκευής στο Παρίσι βρέχει διαρκώς κι εάν αυτό συνεχιστεί έως το βράδυ, ενδεχομένως να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Οι αθλητές θα βρίσκονται πάνω σε σκάφη και ο καιρός είναι ένας παράγοντας που πρέπει να… βοηθήσει για να απολαύσει ο κόσμος, όλα όσα έχουν προγραμματίσει οι Γάλλοι διοργανωτές και να μην αναγκασθούν να προχωρήσουν σε αλλαγή του σχεδιασμού την τελευταία στιγμή.

Αυτός είναι ακόμη ένας πονοκέφαλος τους Γάλλους, που παράλληλα αντιμετωπίζουν μια “μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση” του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο “διαταράχθηκε σε μεγάλο βαθμό”, όπως ενημέρωσε πηγή στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

“Πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες” έπληξαν τις γραμμές των TGV Atlantique, Nord και Est που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας: “έγιναν εμπρησμοί για να προκληθούν ζημιές” στις εγκαταστάσεις των γραμμών υψηλής ταχύτητας, διευκρίνισε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων σε ανακοίνωσή της.

Κατά συνέπεια, η κυκλοφορία τρένων υψηλής ταχύτητας σε αυτούς τους τρεις άξονες έχει “διαταραχθεί πολύ”. “Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό” δρομολογίων, πρόσθεσε η SNCF σε ανακοίνωσή της.

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αναφέρθηκε σε πράξεις “δολιοφθοράς”.