Το τέλειο κόλπο για να λύσετε πολλά οικιακά προβλήματα με την ανάμειξη μαγειρικής σόδας και κόλλας

Έχοντας γίνει απαραίτητο συστατικό σε πολλές γαστρονομικές και σπιτικές συνταγές, η μαγειρική σόδα είναι μέρος των αγορών κάθε νοικοκυριού. Αλλά πέρα ​​από τη χρησιμότητά της που είναι γνωστή στο ευρύ κοινό, η μαγειρική σόδα εκτιμάται ιδιαίτερα για άλλες απροσδόκητες ιδιότητες. Άλλωστε πλέον σίγουρα γνωρίζετε πολλές χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο σπίτι και τον οικιακό καθαρισμό. Ωστόσο, η λίστα των χρήσεων αυτού του προϊόντος στο σπίτι απέχει πολύ από το να είναι εξαντλητική. Σας προσφέρουμε μια χρήση της μαγειρικής σόδας που θα μπορούσε να σας απαλλάξει από πολλά οικιακά προβλήματα με χαμηλότερο κόστος. Θα σας παρουσιάσω το τέλειο κόλπο για να λύσετε πολλά οικιακά προβλήματα με την ανάμειξη μαγειρικής σόδας και κόλλας!

Γιατί πρέπει να ανακατεύετε μαγειρική σόδα με κόλλα

Χρήσιμη για λεκέδες ρούχων, απόσμηση χαλιού ή του πλυντηρίου σας, για την καταπολέμηση των άσχημων μυρωδιών στο ψυγείο σας, για να γυαλίζετε τα μαχαιροπήρουνα, η μαγειρική σόδα είναι επίσης ένα απαραίτητο στοιχείο για την επισκευή των αντικειμένων στο σπίτι σας. Μαζί με την κόλλα, η μαγειρική σόδα θα σας επιτρέψει να κολλήσετε τα σπασμένα αντικείμενά σας μεταξύ τους. Χάρη στη μαγειρική σόδα, η κόλλα γίνεται πιο κολλώδης και πιο ανθεκτική.

Για να το κάνετε αυτό, απλά βάλτε κόλλα στο σπασμένο μέρος του αντικειμένου και πασπαλίστε το με μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα στεγνώσει γρήγορα και θα ωραιοποιήσει αμέσως το πόμολο της πόρτας, το κουτί ή ακόμα και το βάζο σας. Είτε το αντικείμενο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, ξύλο ή αλουμίνιο, αυτή η κόλλα θα γίνει ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική εάν αναμειχθεί με μαγειρική σόδα.

Πώς να κολλήσετε πλαστικά μέρη με μαγειρική σόδα και κόλλα

Έχει σπάσει το συρτάρι λαχανικών στο ψυγείο σας; Δεδομένου ότι το ψυγείο σας είναι παλιό, σίγουρα θα είναι αδύνατο να βρείτε ένα πανομοιότυπο στην αγορά και θέλετε να σώσετε το τρέχον δοχείο σας. Μην πανικοβάλλεστε, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητο χαρτί, κρατήστε τα δύο μέρη του δίσκου συγκολλημένα για να εξασφαλίσετε καλύτερη δράση της κόλλας

Καθαρίστε το συρτάρι λαχανικών σας για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υλικό που θα μπορούσε να εμποδίσει την κόλλα να κολλήσει (νερό, λάδι, βρωμιά)

Τοποθετήστε το συρτάρι σας σε μια εφημερίδα για να αποτρέψετε την εισβολή βρωμιάς στο πάτωμα της κουζίνας σας

Εφαρμόστε κόλλα σε μια επιφάνεια για να σταθεροποιηθεί

Πασπαλίστε την κόλλα με μαγειρική σόδα

Αφήστε τη να δράσει για λίγα λεπτά

Όταν το μείγμα στεγνώσει, αφαιρέστε την κόλλα και κάντε το ίδιο στην άλλη πλευρά της «πληγής»

Θα χρειαστείτε γυαλόχαρτο για να τρίψετε την επιφάνεια του δίσκου και να αφαιρέσετε οποιοδήποτε προϊόν έχει απομείνει, όταν και οι δύο πλευρές έχουν στεγνώσει τελείως. Είστε έτοιμοι! Η δουλειά έχει γίνει. Το αποτέλεσμα απέχει από το τέλειο, αλλά θα σας επιτρέψει να σώσετε το συρτάρι λαχανικών σας αντί να το πετάξετε.

Πηγή: derecipes.com