Στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεόδωρο Βάγια ο Καπετάνος: «Ενίσχυση του νομού Λάρισας με τακτικό και εποχικό προσωπικό»

Τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, επισκέφθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος.

Αρχικά ο Λαρισαίος βουλευτής ευχαρίστησε και συνεχάρη τον αρχηγό της Π.Υ. για την υπηρεσία του πυροσβεστικού σώματος στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα το συντονισμό και τις ενέργειες που γίνονται και στο νομό Λάρισας και αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή χρονιά και τα μέχρι τώρα συμβάντα, πέρασε στα επι μέρους ζητήματα του νομού Λάρισας.

Πρωταρχικό αίτημα του Χρήστου Καπετάνου, ο οποίος διατηρεί τακτική επαφή και φροντίζει να ενημερώνεται άμεσα για τα θέματα που απασχολούν την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νομού Λάρισας, είναι η ενίσχυση του σώματος με τακτικό και κυρίως εποχικό προσωπικό, για την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που προκύπτουν την καλοκαιρινή περίοδο σε έναν μεγάλο σε έκταση νομό.

Ακόμη ενημερώθηκε δια στόματος του αρχηγού για τον εκσυγχρονισμό των μέσων πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών μέσω του σπουδαίου προγράμματος “ΑΙΓΙΣ”, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Χρήστος Καπετάνος επισκέφτηκε στο ΕΣΚΕΔΙΚ, όπου παρακολούθησε ζωντανά την καθημερινή δουλειά που πραγματοποιείται για τον συντονισμό εναέριων και επίγειων δυνάμεων και στη συνέχεια δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, μεταφέροντας του το πάγιο αίτημα του νομού Λάρισας για ενίσχυση με τακτικό και εποχικό προσωπικό. Ο νομός μας παρουσιάζει συχνά περιστατικά πυρκαγιάς και η ανάγκη για ενίσχυση με προσωπικό καθώς και εκσυγχρονισμό του στόλου είναι επιτακτική. Ο νομός μας έχει να πάρει εποχικό προσωπικό πολλά χρόνια και πρέπει η κατάσταση αυτή με το νέο οργανόγραμμα να αλλάξει, σύμφωνα με τις πραγματικές υπάρχουσες ανάγκες.

Συζητήσαμε επίσης, αναλυτικά με τον κ. Βάγια το πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” που αναμένεται να ανανεώσει τα χερσαία και εναέρια μέσα πρόληψης και κατάσβεσης, από το οποίο θα ωφεληθεί και ο νομός Λάρισας, με τα νέα οχήματα που θα παραλάβει.

Ευχαριστώ πολύ τον Αρχηγό, για την εποικοδομητική συζήτηση και το ενδιαφέρον που έδειξε στα ζητήματα που του έθεσα.

Στο πρόσωπο του, ευχαριστούμε τους Έλληνες πυροσβέστες που είναι καθημερινοί ήρωες».