Θεσσαλία: Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την πανώλη – Κλιμάκιο της ΕΕ στην περιοχή

Στη Θεσσαλία βρίσκονται από σήμερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τα 16 κρούσματα πανώλης από αμνοερίφια που εισήχθησαν από τη Ρουμανία.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι και από σήμερα υπάρχει και ενίσχυση των κλιμακίων από κτηνίατρους. Τα κλιμάκια από 35 που ήταν χθες σήμερα είναι 39 προκειμένου να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους στις ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Καθημερινά όλα τα δείγματα που παίρνονται στέλνονται στο εργαστήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ανακοινώνονται τα αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Παρασκευή είναι κλειστά τα σφαγεία και απαγορεύεται η μετακίνηση των ζώων και σήμερα βρίσκεται στην χώρα μας το ευρωπαϊκό κλιμάκιο ειδικευμένο στις ζωονόσους. Ο λόγος έχει να κάνει με την εμφάνιση πανώλης που εμφανίστηκε για πρώτη φορά εδώ στην χώρα μας και αυτός είναι ο λόγος που το κλιμάκιο της ΕΕ βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας