Συνάντηση Καπετάνου με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο: «Πρόταση για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του νομού Λάρισας σε μηχανολογικό εξοπλισμό»

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχε ο βουλευτής του νομού Λάρισας της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος συνοδευόμενος από επιχειρηματίες του νομού Λάρισας, που έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στον πρωτογενή τομέα και ζήτησαν την συνάντηση με τον υπουργό για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν τι «μέλλει γενέσθαι».

Ο Λαρισαίος βουλευτής από την πρώτη στιγμή των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη Θεσσαλία, εργάστηκε, και εργάζεται, ώστε τα προβλήματα των συμπολιτών μας να μεταφερθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Αυτή τη φορά ο Λαρισαίος πολιτικός, χτύπησε την πόρτα του Υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, για να συζητήσει μαζί του, το ενδεχόμενο εκπόνησης ενός νέου σχεδίου αποκατάστασης και ενίσχυσης των Λαρισινών επιχειρήσεων.

Η συζήτηση κινήθηκε κυρίως, γύρω από την πρόταση για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων του νομού Λάρισας που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, διερευνώντας την δυνατότητα εκπόνησης ενός προγράμματος για την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που κατεστράφη, λόγω της κλιματικής κρίσης.

Ακόμη συζητήθηκαν προτάσεις και μέτρα για την μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων.

Αξίζει, να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, το ποσό των 7,3 εκ ευρώ από το ΥΠΑΝ στις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου των χρημάτων που θα δοθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, από το ΠΔΕ του υπουργείου Ανάπτυξης, για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών Νόμων.

«Επισκέφθηκα το γραφείου του Υπουργού Ανάπτυξης και καλού μου φίλου, Τάκη Θεοδωρικάκου μαζί με επιχειρηματίες του νομού Λάρισας, με σκοπό να του παραθέσουμε τα ζητήματα που εκκρεμούν 9 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που βιώσαμε.

Ζήτησα από τον υπουργό, την ένταξη των επιχειρήσεων, σε προγράμματα αντικατάστασης των μηχανημάτων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση τους.

Τέλος συζητήσαμε προτάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, θέμα που απασχολεί την Ελλάδα και την  Ευρώπη γενικότερα.

Σε τηλεφωνική επαφή μου με τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ Γιώργο Ρουπακιά, τον οποίο και ευχαριστώ, ενημερώθηκα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων που επλήγησαν και ανανεώσαμε την συζήτηση για μια συνάντηση με τον κύριο Υπουργό.

Με τον κ.Θεοδωρικάκο είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την προσοχή που έδωσε στα ζητήματα που του αναπτύξαμε.

Τον τιμώ για το έργο του και τον εμπιστεύομαι, στην μάχη που δίνει κατά της ακρίβειας στα τρόφιμα».

Αυτά δήλωσε ο Χρήστος Καπετάνος κατά την έξοδο του από το Υπουργείο Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Παναγιώτη Φρόνιμο(Ελβάκ), Μπάμπη Σαμουλαδά( Ντελ Μόντε), Τάσο Χελιδώνη(Κατασκευαστική-Παραγωγή Η/Ε).