Μ. Χαρακόπουλος: Χρειαζόμαστε πολιτικούς με αίσθημα ευθύνης που εμπνέουν εμπιστοσύνη στους πολίτες

«Η αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος τον μακρινό Ιούλιο του 1974, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, έβαλε τις βάσεις για την μακροβιότερη στη σύγχρονη ιστορία μας ομαλή πολιτική ζωή. Σε όλο αυτό το διάστημα της λεγόμενης Μεταπολίτευσης κατοχυρώθηκαν και έγιναν σεβαστά τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η Ελλάδα κατέστη μέλος του πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών. Παρά τις όποιες παθογένειες εκδηλώθηκαν κατά το παρελθόν, η λειτουργία της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών εξακολουθούν να συνιστούν το θεμέλιο της ορθής ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου. Οφείλουμε, όμως, να θυμόμαστε ότι τίποτε δεν είναι αυτονόητο, αλλά απαιτείται διαρκής εγρήγορση και αίσθημα ευθύνης, κυρίως από όσους υπηρετούν τους θεσμούς, ώστε να εμπνέουν στους πολίτες εμπιστοσύνη και αξιοπιστία». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Οι προκλήσεις

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ακόμη ότι «πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις, που καλείται να αντιμετωπίσει:

Κατ’ αρχάς, η απειλή από τον εξ ανατολών γείτονα εξακολουθεί να είναι υπαρκτή, όπως αποκαλύπτεται από την προώθηση του ιδεολογήματος της γαλάζιας πατρίδας και την επιθετική στάση που ακολουθεί στο Αιγαίο ενάντια στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Εξίσου σημαντική απειλή, είναι το μείζον ζήτημα της δημογραφικής απίσχνασης, τόσο από την κατακόρυφη πτώση των γεννήσεων όσο και από τη συνεχιζόμενη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
Και βεβαίως, αδήριτη είναι η ανάγκη για παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα επιτρέψει την ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, θα αυξήσει τον παραγόμενο πλούτο και θα μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες».