Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στην κεντρική Μακεδονία προβλέπονται από τις προμεσημβρινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 25 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ και από την νύχτα βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που, εκτός από την Θράκη, τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Από τη νύχτα θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 23 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην κεντρική, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά. Βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο βόρειο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά στα νησιά του Ιονίου και τα νότια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.