Τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας μπορεί να οδηγηθεί στο γάμο

Παρά το γεγονός ότι κάθε σχέση έχει τη δική της δυναμική, οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν κάποιοι ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες που δείχνουν ότι ένας δεσμός είναι ανθεκτικός και έχει τις ποιότητες που μπορεί να οδηγήσουν σε γάμο.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε τρία σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα

Τα 3 σημάδια στη σχέση που δείχνουν ότι θα καταλήξει σε γάμο

  • Ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν είναι αγγαρεία
  • Επικοινωνείτε εποικοδομητικά
  • Νιώθετε οικονομική ασφάλεια
  1. Ο χρόνος που περνάτε μαζί δεν είναι αγγαρεία
    Το να περνάτε χρόνο μαζί είναι το θεμέλιο κάθε ρομαντικής σχέσης. Είτε μιλάτε, είτε κάνετε μια δραστηριότητα είτε απλά κάθεστε άνετα στη σιωπή , ο χρόνος που περνάτε πρέπει να είναι κάτι για το οποίο ανυπομονείτε.

Μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο Contemporary Family Therapy διαπιστώνει ότι τα άτομα που περνούν περισσότερο χρόνο αλληλοεπιδρώντας με τον σύντροφό τους βιώνουν μεγαλύτερη εγγύτητα μαζί του.

Τα ζευγάρια που περνούν περισσότερο χρόνο μιλώντας μεταξύ τους, έχουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση και αντιλαμβάνονται περισσότερες θετικές ιδιότητες στις σχέσεις τους.

Αυτά τα ζευγάρια επιδεικνύουν επίσης μεγαλύτερη χρήση εποικοδομητικής επικοινωνίας που μπορεί τελικά να επηρεάσει την ποιότητα της σχέσης και του γάμου.

Μια ρομαντική σχέση περιλαμβάνει επίσης την ικανότητα να επιβραδύνετε και να χαλαρώσετε ο ένας με την παρέα του άλλου. Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε την ανάγκη να γεμίζετε όλες τις ώρες σας με συναρπαστικές δραστηριότητες. Εάν το να κάνετε τα δικά σας πράγματα και να χαλαρώνετε μαζί σε μια παρήγορη σιωπή είναι μια ευχάριστη στιγμή για εσάς και τον σύντροφό σας, τότε ίσως είστε με το σωστό άτομο.

  1. Επικοινωνείτε εποικοδομητικά
    Τα πρότυπα επικοινωνίας μεταξύ ενός ζευγαριού μπορούν να δημιουργήσουν ή να σπάσουν μια σχέση. Μπορεί να είναι δύσκολο να εξετάσετε το ενδεχόμενο γάμου ή μακροπρόθεσμης δέσμευσης εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε ασυμβίβαστο ή ελαττωματικό στυλ επικοινωνίας.

Η καταστροφική επικοινωνία μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια, η οποία με τη σειρά της προκαλεί συχνές διαφωνίες ή σιωπηλές τιμωρίες.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Contemporary Family Therapy καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η εποικοδομητική επικοινωνία οδηγεί σε υψηλότερη ικανοποίηση από τις σχέσεις και τα ζευγάρια αντιλαμβάνονται λιγότερες αρνητικές ποιότητες στους γάμους τους.

Επιπλέον, εάν ένα ζευγάρι μοιράζεται έναν ισχυρό δεσμό, η ποιότητα της επικοινωνίας παίζει επίσης ρόλο στην ικανοποίηση και την ευτυχία της σχέσης.

Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι οι θετικές συμπεριφορές μπορούν να βελτιώσουν την ικανοποίηση και την ευτυχία της σχέσης. Οι θετικές συμπεριφορές μέσα σε μια σχέση, όπως η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και η κοινή πορεία, μπορούν να διευκολύνουν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ ενός ζευγαριού.

Εάν η σχέση σας περιλαμβάνει ανοιχτή επικοινωνία, εκτίμηση και καλό καταμερισμό των δουλειών και των υποχρεώσεων, τότε ο δεσμός σας με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι αρκετά βαθύς ώστε να δικαιολογεί την προετοιμασία για μια ευτυχισμένη συνέχεια.

  1. Νιώθετε οικονομική ασφάλεια
    Η οικονομική συμβατότητα μπορεί να ανακουφίσει αρκετές ανησυχίες και ανασφάλειες στη σχέση σας. Οι ευθυγραμμισμένοι οικονομικοί στόχοι μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε μεγάλες δαπάνες και αποταμιεύσεις ως ομάδα. Το να αντιλαμβάνεστε τον σύντροφό σας ως ικανό να λάβει ορθές οικονομικές αποφάσεις μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση άνεσης και να ανακουφίσει τις ανησυχίες σας για το μέλλον.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Environmental Research and Public Health διαπίστωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα ζευγάρια διαχειρίζονται τα οικονομικά τους επηρεάζει την ποιότητα των σχέσεών τους. Η μελέτη αναφέρεται στη «θεωρία των ζευγαριών και των οικονομικών», η οποία υποστηρίζει ότι τα οικονομικά ζητήματα οδηγούν σε προβλήματα σχέσεων και γάμου. Η αποτελεσματική οικονομική διαχείριση καλύπτει τις ανάγκες και μειώνει τη αβεβαιότητα για το μέλλον.

Οι οικονομικοί πόροι και ο τρόπος διαχείρισής τους είναι ουσιαστικά στοιχεία για τον καθορισμό της ποιότητας των ρομαντικών σχέσεων και της συνακόλουθης ευτυχίας. Η κοινή χρήση οικονομικών στόχων και η επίδειξη υγιούς οικονομικής διαχείρισης μπορεί να είναι ένας καλός δείκτης για έναν κατάλληλο σύντροφο ζωής.

Πηγή: oloygeia.gr