“Πανσέληνος του Ελαφιού”: Το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024 (εικόνες)

Η Πανσέληνος του Ιουλίου 2024, γνωστή και ως “Φεγγάρι του Ελαφιού”, φώτισε τον καλοκαιρινό ουρανό, ελκύοντας τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, σε σπίτια, παραλίες και δρόμους.

Για όσους αγαπούν την αστρονομία, ο Ιούλιος σημαίνει μια πραγματικά “δροσερή πανσέληνο”: το Buck Moon.

Το Buck Moon του Ιουλίου παίρνει το όνομά του από τα κέρατα που μεγαλώνουν τα ελάφια (σημ: bucks), αυτή την εποχή του χρόνου.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

Τα Bucks ρίχνουν και ξαναφυτρώνουν τα κέρατά τους κάθε χρόνο. Επειδή τα κέρατα που αναδύονται είναι ένα τόσο ορατό γεγονός της φύσης τον Ιούλιο, είναι λογικό να ονομαστεί η πανσέληνος από αυτό (σημ: παρόμοιο με το φεγγάρι των λουλουδιών του Μαΐου).

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα ονόματα για την πανσέληνο του Ιουλίου, όπως “Φεγγάρι του Σολομού’, “Berry Moon” και “Thunder Moon”, που πήραν το όνομά τους από τον θυελλώδη καιρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

Αυτόν το μήνα, η “Πανσέληνος του Ελαφιού” είναι επίσης μια υπερπανσέληνος, πράγμα που σημαίνει ότι θα τεθεί σε τροχιά στο πλησιέστερο σημείο του στη Γη.

Αλλά δεν είναι μια οποιαδήποτε υπερπανσέληνος.

Το Buck Moon φέτος τέθηκε σε τροχιά πιο κοντά στον πλανήτη μας από οποιοδήποτε άλλο φεγγάρι φέτος.

Είναι το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ

Το Old Farmer’s Almanac επισημαίνει ότι αν και το φεγγάρι θα είναι το μεγαλύτερο που θα δούμε φέτος – εμφανιζόμενο 7% μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη πανσέληνο – δεν είναι μια διαφορά που μπορούμε να αντιληφθούμε με τα μάτια μας.

Πηγή: ant1news.gr