Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Συνέδριο των Δελφών για την Επιστημονική και Πολιτιστική Διπλωματία της Ελλάδας

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμμετέχει με την επιστημονική ιδιότητα του διδάκτορα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Επιστημονική και πολιτιστική διπλωματία της Ελλάδας -από τις αρχές του 20ού αιώνα ως τις μέρες μας», που διοργανώνεται στους Δελφούς από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2024.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, το Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, τον Τομέα Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Ελληνική Ένωση Ιστορικών.

Ο δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος θα συμμετέχει στο πάνελ με θέμα «Η Θρησκευτική Διπλωματία συναντά την Πολιτιστική Διπλωματία», και η εισήγησή του θα έχει θέμα «Η διάσταση της πολιτιστικής διπλωματίας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας».

Στο ίδιο πάνελ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκη, κ. Χρήστος Αληπράντης (Θρησκευτική διπλωματία, ελληνοαμερικάνικες σχέσεις, και το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, 1924-1960), ο κ. Παύλος Τζελέπης από το ΕΚΠΑ, (Όψεις της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας κατά τον Ψυχρό Πόλεμο: σχέσεις μεταξύ ελληνικού κράτους και ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), η ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, επικεφαλής της Διεπιστημονικής Επιτροπής του Έργου Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, κ. Αντωνία Μοροπούλου και η αρχαιολόγος, υποψήφια διδάκτωρ Βιβλικής αρχαιολογίας κα Κωνσταντίνα Καραθάνου (Το Έργο Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα ως Πολιτιστική Διπλωματία). Τον συντονισμό της συζήτησης θα διευθύνει ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην επιστημονικός σύμβουλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Ευαγγελόπουλος.