Καιρός: Πού χρειάζεται προσοχή την Τρίτη με τις καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός, έρχονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Η πρόγνωση έως και το Σάββατο.

Μετά τον καύσωνα, αύριο, Τρίτη, βγαίνουν οι ομπρέλες, καθώς ο καιρός αλλάζει και αναμένονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του προειδοποιεί τις περιοχές στις οποίες χρειάζεται προσοχή, λόγω των τοπικών μπουρινιών.

«Παρότι τα ύψη υετού δεν είναι μεγάλα, χρειάζεται προσοχή αύριο Τρίτη κυρίως σε κεντρική, ανατολική Μακεδονια και πιθανόν Θράκη από τοπικά μπουρίνια. Ιδιαίτερη προσοχή στη Χαλκιδική», γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

«Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν πιθανόν και την Πέμπτη κυρίως στα βορειοανατολικά», συμπληρώνει ο Θοδωρής Κολυδάς, που ανάρτησε και τον σχετικό χάρτη.

Αλλού καταιγίδες και αλλού αίθριος καιρός αύριο

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται μεταβολή του καιρού στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα έντονα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Από το βράδυ της Τρίτης αναμένεται βελτίωση, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές. Η μέγιστη θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 34-36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36-38 βαθμούς, στη νησιωτική Ελλάδα τους 33-35 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες 3-5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για κάθε περιοχή

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για αύριο, Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες αρχικά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται μετά το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 με 34 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει έως το Σάββατο

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές, εκτός από τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Από νωρίς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και στην Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά τους 34-36 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θράκη και την ανατολική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν να είναι έντονα.

Περαιτέρω μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και θα κυμαίνεται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33-35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά τους 35-37 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ανατολικά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Τέλος, το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα βόρεια.

Πηγή: dnews.gr