9 συνήθειες κουζίνας που θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που σχεδόν δεν σκεφτόσαστε πριν τα κάνετε. Δυστυχώς, ορισμένες συνήθειες στην κουζίνα που επαναλαμβάνονται εδώ και χρόνια και πρέπει να τις σταματήσετε αμέσως.

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει τα πάντα

Το ξύδι είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο οικολογικό καθαριστικό. Ωστόσο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε για κάθε είδους επιφάνειες. Για να αποφύγετε τη ζημιά, μην χρησιμοποιείτε ξύδι για να καθαρίσετε τις επιφάνειες κουζίνας από μάρμαρο, γρανίτη, ασβεστόλιθο, ξύλο ή ανοξείδωτα μαχαίρια, καθώς το οξύ που περιέχει το ξύδι μπορεί να επιταχύνει τη φθορά τους.

Τηγάνια με αντικολλητικές στρώσεις

Τα τηγάνια με αντικολλητικές στρώσεις είναι σχεδόν αιωνία. Ωστόσο, πρέπει να συντηρούνται σωστά. Γι’ αυτό χρησιμοποιείτε πάντα λάδια καλής ποιότητας (ξεχάστε τα μαγειρικά λάδια σε σπρέι). Ποτέ μην ρίχνετε κρύο νερό σε ένα ζεστό τηγάνι. Μην το πλύνετε ούτε στο πλυντήριο πιάτων. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε σιδερένια μαχαιροπίρουνα.

Μαχαίρια σε ένα συρτάρι

Δεν πρέπει να κρατάτε όλα τα μαχαίρια σε ένα συρτάρι. Καθώς οι λεπίδες τους θα είναι μόνιμα εκτεθειμένες η μία στην άλλη, αυτό μπορεί να τις κάνει να στομώσουν πολύ γρήγορα. Επίσης θα πρέπει να ακονίζονται πολύ πιο συχνά. Αντίθετα, τα μαχαίρια μπορούν να συνδεθούν εύκολα σε μια μαγνητική ταινία. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μια βάση ή να τα κρατήσετε σε ειδικές θήκες.

Όλα στο πλυντήριο πιάτων

Πολλοί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς πλυντήριο πιάτων. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά σκευή που πρέπει να πλένονται σε τρεχούμενο νερό. Αυτά περιλαμβάνουν ασημένια μαχαιροπίρουνα, κεραμικά, κρυστάλλινα ξύλινα, αλουμινένια, χειροποίητα και πορσελάνινα πιάτα. Τα πλαστικά αντικείμενα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με προσοχή από αυτή την άποψη. Κάποια από αυτά, εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες, απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή προτού καθαρίσετε τα νέα σας ποτήρια ή πιάτα.

Πηγή: toftiaxa.gr