Ε. Λιακούλη στη Γιορτή Σκόρδου Πλατυκάμπου:«Ανταγωνιστικότητα, αναγνωρισιμότητα, αειφορία οι στόχοι μας!»

Στις εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ Σκόρδου 2024 που πραγματοποιείται στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας τα εξής:

«Οι πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις της ‘‘Γιορτής Σκόρδου’’, κάθε χρόνο πλέον, τείνουν να καταστούν ορόσημο παράδοσης και προοπτικής για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον Πλατύκαμπο –και όχι άδικα.

Το προϊόν αυτό του Τόπου μας, καλλιεργημένο με μεράκι και κόπο από τους Ανθρώπους μας –ένας από τους οποίους ήταν και ο αείμνηστος πατέρας μου Θεοφάνης, αλλά και εγώ σε μικρότερη ηλικία- ανοίγει τη ‘’μικρή’’ μας πατρίδα και μας φέρνει σε επαφή με τόπους μακρινούς, διευρύνοντας τις προοπτικές μας.

Στόχος μας είναι, πέρα από την Ελλάδα, πέρα από την Ολλανδία και την Ιαπωνία, το τοπικό μας προϊόν να βρει τη θέση που του αξίζει σε ολόκληρη την υφήλιο, δεδομένου ότι οι ιδιότητές του, τόσο οι γευστικές, όσο και οι θεραπευτικές-φαρμακευτικές, το καθιστούν ανταγωνιστικό, αναγνωρίσιμο και ως εκ τούτου κερδοφόρο, με την αειφορική έννοια της λέξης.

Πιστεύοντας, για λόγους βιωματικούς, στο σκόρδο Πλατυκάμπου και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί ως πολιτικός ‘’γέννημα-θρέμμα’’ της περιοχής, υπενθυμίζωπως είχα ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, να ‘’υιοθετηθεί’’ το προϊόν μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πιστοποίησης, συσκευασίας και διάθεσης, μέσω των σχεδίων βελτίωσης, αλλά και ειδικής μελέτης για την ολική διασύνδεση της τοπικής παραγωγής με την ανάπτυξη της περιοχής, την απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού και την ενίσχυση της παραγωγής με στοχευμένες πολιτικές.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε, αλλά απομένουν ακόμη αρκετά πράγματα να γίνουν, προκειμένου να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, τις οποίες το σκόρδο Πλατυκάμπου ανοίγει μπροστά μας.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους τους συντελεστές που συνέπραξαν και για τη φετινή άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ και συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του δ. Κιλελέρ, την Τοπική Κοινότητα Πλατυκάμπου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατυκάμπου, τον Τοπικό Σύλλογο Γυναικών, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της περιοχής και βέβαια την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς τους οποίους το πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και εύχομαι να συνεχίσετε να στηρίζετε το προϊόν μας, τον Τόπο μας και τους πολύ δυνατούς Ανθρώπους μας, με την ίδια όρεξη και αγάπη κάθε χρονιά.

Από πλευράς μου, η στήριξή μου για όλα όσα κάνετε ή σχεδιάζετε να κάνετε, είναι αυτονόητη, γιατί όλα αυτά για μένα δεν είναι μόνο θέμα παιδικής μνήμης, αλλά ζώσας πραγματικότητας και πίστης στις δυνατότητές μας .

Είμαι πάντα εδώ, πάντοτε πλάι σας, με ό,τι θεσμικό όπλο διαθέτω στη φαρέτρα μου».