Αλάτι και Υγρό Πιάτων: “Ξεκλείδωσε” την εκπληκτική καθαριστική δύναμη – Αντισυμβατικό αλλά δουλεύει

Η ανάμειξη υγρού πιάτων με αλάτι μπορεί να ακούγεται αντισυμβατική, αλλά αυτός ο συνδυασμός μπορεί να κάνει θαύματα για διάφορες εργασίες καθαρισμού στο σπίτι. Αυτά τα κοινά οικιακά συστατικά μπορούν να μετατραπούν σε ένα ισχυρό καθαριστικό.

Το υγρό πιάτων από μόνο του είναι βασικό στοιχείο στον καθημερινό καθαρισμό της βρωμιάς και των λιπών. Το αλάτι δρα ως ήπιο λειαντικό και φυσικό αποσμητικό. Όταν συνδυάζονται, αυτά τα δύο δημιουργούν ένα ισχυρό μείγμα που ενισχύει τις προσπάθειες καθαρισμού σας χωρίς την ανάγκη σκληρών χημικών.

Θα χρειαστείτε:

  • Υγρό πιάτων
  • Επιτραπέζιο αλάτι
  • Μπολ
  • Κουτάλι
  • Πανί καθαρισμού ή σφουγγάρι

Οδηγίες

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί 1 φλιτζάνι υγρό πιάτων με 3 κουταλιές της σούπας αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Αυτό δημιουργεί ένα ελαφρώς παχύτερο, κοκκώδες διάλυμα.

Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί καθαρισμού στο μείγμα. Είναι πλέον έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εργασίες καθαρισμού.

Αυτό το μείγμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των λιπαρών επιφανειών στην κουζίνα. Απλώστε το σε λιπαρά τηγάνια, εστίες μαγειρέματος και πάγκους, αφήστε το για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε.

Για δύσκολους λεκέδες σε ρούχα ή χαλιά, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα του μείγματος απευθείας πάνω στον λεκέ. Αφήστε το 5-10 λεπτά πριν το πλύνετε ή το σκουπίσετε με ένα υγρό πανί.

Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε πλακάκια μπάνιου, πόρτες ντους, ακόμα και τουαλέτες. Η λειαντική φύση του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση του αφρού του σαπουνιού και των λεκέδων νερού.

Οφέλη

Και τα δύο συστατικά είναι φθηνά και άμεσα διαθέσιμα, καθιστώντας αυτό μια οικονομική επιλογή καθαρισμού.

Αυτό το μείγμα μειώνει την ανάγκη για πιο σκληρές χημικές ουσίες, καθιστώντας το μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τακτικό καθαρισμό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς χώρους του σπιτιού σας.

Πηγή: toftiaxa.gr