Πως θα ξεπαγώσετε την κατάψυξη σας σε μόλις 3 λεπτά!

Η ύπαρξη πάγου στην κατάψυξη μπορεί να περιορίσει τον χώρο και να οδηγήσει σε υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Στην πραγματικότητα, το στρώμα πάγου που υπάρχει κάνει τη συσκευή να λειτουργεί εντατικά και μπορεί να αυξήσει αρκετά τον λογαριασμό ρεύματος. Εάν θέλετε να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη ή την κατάψυξη του ψυγείου σας, θυμηθείτε να τα καθαρίσετε καλά για μακροχρόνια συντήρηση. Θα σας δείξω πως να ξεπαγώσετε την κατάψυξη σας σε μόλις 3 λεπτά!

Πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους, ότι η απόψυξη της κατάψυξης είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν δυσκολεύεστε να κλείσετε την πόρτα του καταψύκτη σας λόγω του στρώματος παγετού που καλύπτει τους τοίχους, είναι καιρός να καταφύγετε στην απόψυξη. Προφανώς, αφού ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία, καθαρίστε το ψυγείο και τον καταψύκτη για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των συσκευών σας.

Πότε να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας

Ο παγετός στην κατάψυξη μπορεί να είναι ενοχλητικός για διάφορους λόγους:

Κατ’ αρχάς περιορίζει τον διαθέσιμο χώρο. Η συσκευή σας θα καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα, ο πάγος που υπάρχει θα αναγκάσει το μηχάνημά σας να λειτουργεί πολύ περισσότερο, γεγονός που σας αναγκάζει να χρησιμοποιείτε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και μειώνει την ωφέλιμη ζωή του. Επιπλέον, ο παγετός που κατακάθεται δεν είναι πάντα καθαρός και μπορεί να βγάλει άσχημες μυρωδιές. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας. Γενικά συνιστάται να εκτελείτε αυτή τη λειτουργία δύο φορές το χρόνο.

Πώς να ξεπαγώσετε την κατάψυξη

Ορισμένες συσκευές είναι εξοπλισμένες με σύστημα αυτόματης απόψυξης. Αλλά η δική σας δεν διαθέτει αυτό το σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε χειροκίνητη απόψυξη. Πρέπει πρώτα να αδειάσετε το ψυγείο και τον καταψύκτη σας πριν προχωρήσετε σε αυτήν την ενέργεια. Τοποθετήστε τα κατεψυγμένα τρόφιμα σε μονωμένες σακούλες ή σε καταψύκτη έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια σφουγγαρίστρα κάτω από τη συσκευή σας και ένα άδειο δοχείο για να μαζέψετε τυχόν υπερβολικό νερό που μπορεί να χυθεί. Αποσυνδέστε τη συσκευή σας πριν ανοίξετε την πόρτα. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να χαλαρώσετε τον πάγο προσέχοντας να μην κάνετε χαρακιές στην συσκευή. Αφαιρέστε τα ράφια από την κατάψυξή σας και διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα καθαρίσετε. Όταν λιώσει ο περίσσιος πάγος, τα πλένετε καλά και τα στεγνώνετε πριν τα ξαναβάλετε στην κατάψυξη.

Για να επιταχύνετε την απόψυξη, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κατσαρόλα γεμάτη με βραστό νερό στη συσκευή σας. Καθαρίστε το εσωτερικό της συσκευής με ένα μείγμα από λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες. Αφήστε τη συσκευή σας να στεγνώσει και στη συνέχεια συνδέστε την ξανά για να λειτουργήσει για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ξανά τα τρόφιμά σας στην κατάψυξη, προσέχοντας να μην την υπερφορτώσετε ώστε να κυκλοφορεί εύκολα ο αέρας.

Μακροχρόνια συντήρηση

Ο τακτικός καθαρισμός του καταψύκτη σας επιτρέπει να διασφαλίζετε τη μακροπρόθεσμη απόδοσή του. Αυτή η συντήρηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απόψυξη του καταψύκτη κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 3 μήνες. Είναι επίσης απαραίτητος ο καθαρισμός των εσωτερικών τοιχωμάτων και των ραφιών για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων. Χρησιμοποιήστε καθαρό λευκό ξίδι για αυτό το βήμα. Αυτή η τεχνική καθαρίζει και απολυμαίνει ταυτόχρονα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η απόψυξη είναι η κύρια συντήρηση ενός καταψύκτη.

Μία πολύ σημαντική απορία που έχουν πολλοί αφορά το αν είναι δυνατόν να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη χωρίς να τον απενεργοποιήσετε. Η απάντηση είναι ναι, ραντίζοντας τον πάγο με βραστό νερό. Ο πάγος θα λιώσει σιγά σιγά και θα πρέπει να τον ξύσετε με μια σπάτουλα.

Πηγή: tospitakimou.gr