Στα 265 ευρώ ο τόνος η υψηλότερη τιμή σε διαγωνισμό για το σκληρό σιτάρι της Ορεστιάδας

Άγονος κρίθηκε ο διαγωνισμός που έγινε σήμερα Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι για σκληρό και μαλακό σίτο εσοδείας 2024, τον οποίο κήρυξε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση».

«Οι τιμές ήταν μη συμφέρουσες για τον παραγωγό» δηλώνει στο ypaithros.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση», Λάμπρος Κουμπρίδης.  Εξηγεί ότι η μέγιστη τιμή που δόθηκε για το σκληρό σιτάρι ήταν 265 ευρώ τον τόνο και η ελάχιστη 230 ευρώ τον τόνο. Επίσης, για το μαλακό σιτάρι η μέγιστη τιμή ήταν 175 ευρώ τον τόνο και η ελάχιστη 162 ευρώ τον τόνο. Αιτιολογεί τις χαμηλές τιμές στη μικρή ζήτηση στην αγορά καθώς δεν γίνονται εμπορικές πράξεις. Επίσης, έγινε διαγωνισμός για αραβόσιτο 2.000 τόνων.

Ως προς τον αραβόσιτο, ο κ. Κουμπρίδης σημειώνει ότι θα εξετάσουν τις προσφορές.

Στην παρούσα φάση η διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ δε γνωρίζει πότε θα επανέρθει με νέο διαγωνισμό. Αυτό θα εξαρτηθεί από την ευρύτερη κινητικότητα και το εμπορικό ενδιαφέρον.

«Η διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο πάντοτε να πετύχει τη μέγιστη τιμή για τους παραγωγούς και τα μέλη της», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι στον αντίστοιχο διαγωνισμό τα σκληρά σιτηρά είχαν πουληθεί στους ΜΥΛΟΥΣ ΣΟΓΙΑΣ ΑΕ με 367 ευρώ τον τόνο και τιμή παραγωγού τα 345 ευρώ τον τόνο, χωρίς ΦΠΑ, και τα μαλακά πουλήθηκαν στους ΑΦΟΙ ΜΑΡΚΟΥ προς 210,5 ευρώ τον τόνο και τιμή παραγωγού 195 ευρώ τον τόνο, χωρίς ΦΠΑ.