Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Από σήμερα σιγά – σιγά αποχωριζόμαστε τον καύσωνα που εδώ και 10 μέρες έχει σαρώσει πολλές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούν πως ότι ο καύσωνας υποχωρεί με πιο νορμάλ θερμοκρασίες αλλά και αστάθεια από σήμερα μέχρι και την Κυριακή σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υποχωρήσει αυτός ο παρατεταμένος καύσωνα που σαρώνει τη χώρα εδώ και αρκετές μέρες.

Μέχρι όμως την Τρίτη που αναμένεται να υποχωρήσει ο καύσωνας, όπως είπε «ανοίγεται ένας νέος κίνδυνος, αυτός της θερμικής αστάθειας, των θερμικών καταιγίδων. Στη βόρεια Ελλάδα ειδικά το απόγευμα θα έχουμε μπόρες και καταιγίδες».

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου) θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι την Κυριακή (21-7-2024). Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο στις μέγιστες όσο και στις ελάχιστες τιμές της στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο τοπικά, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα διατηρηθεί ο υδράργυρος σε υψηλά επίπεδα, αναφέρει η ΕΜΥ από την πλευρά της.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, στο γνωστό πίνακα που βάζει με τις θερμοκρασίες στο facebook, βλέπει πτώση της θερμοκρασίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η μετεωρολόγος Αναστασία Τυράσκη σημείωσε ότι τη Δευτέρα περνάει πιο σημαντική διαταραχή στη βόρεια χώρα. Αυτή η διαταραχή θα ρίξει τη θερμοκρασία την Τρίτη πλέον, δηλαδή θα έχουμε θερμοκρασίες 36-38 βαθμούς Κελσίου. Από Τρίτη και μετά θα είμαστε σε αυτά τα επίπεδα.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύμματος είναι και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, η οποία και αυτή προβλέπει ότι ο καύσωνας θα υποχωρήσει και μάλιστα στα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία στη χώρα θα υποχωρήσει σε φυσιολογικές τιμές για την εποχή.