Σε επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχε η ομάδα τοπικής δράσης της ΑΕΝΟΛ Α.Ε.

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επιστημονικά επιμελημένο σεμινάριο συμμετείχε η ομάδα τοπικής δράσης της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. . Το σεμινάριο αυτό διεξήχθη στη Λάρισα, στα γραφεία του εμπορικού επιμελητηρίου Λάρισας, στο πλαίσιο επιμορφώσεων των ομάδων τοπικής δράσης των αναπτυξιακών οργανισμών και εταιριών, με εισηγητή τον Αθανάσιο Παζαρλόγλου, οικονομολόγο και Γενικό Γραμματέα Δήμου Δέλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μορφή της εκάστοτε θεματικής ενότητας ήταν διαδραστική  υπό της έννοια της προσαρμοστικότητας  της καθεμιάς εισήγησης στις ανάγκες των Αναπτυξιακών Οργανισμών & Εταιρειών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ως προς τη μεταβολή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, τις επεξηγήσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας και την επικαιρότητα της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Η θεματολογία που αναπτύχτηκε, ενδεικτικά ήταν:

Πεδίο εφαρμογής του ν. 4412/2016.
Εκπόνηση μελετών, θεώρηση και αποδοχή.
Διαδικασία απευθείας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης προμήθειας και υπηρεσίας.
Διαπιστώσεις και συμπεράσματα από τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά τον ασκούμενο προσυμβατικό έλεγχο επί των σχεδίων συμβάσεων των αναθετουσών αρχών, καθώς την έκθεση ελέγχου για τις απευθείας αναθέσεις.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν από την πλευρά της ΑΕΝΟΛ Α.Ε ο Γεν. Διευθυντής της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Ιωάννης Σαμώτας, συντονίστρια του προγράμματος  LEADER κ. Σεβαστή Μπασδέκη και η  τοπική ομάδα δράσης της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. καθώς επίσης και  οι ομάδες δράσης της Αναπτυξιακής Καρδίτσας ΑΝΚΑ Α.Ε, της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε  και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε (Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε).