Τα μοναδικά κρασιά του θρυλικού οινοποιείου Pira & Figli – Chiara Boschis αποκλειστικά στην Ελλάδα απο την Cava Κωνσταντίνου

Mε απέραντη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με το πιο μεγάλο μικρό οινοποιείο του Πιεμόντε το περίφημο E. Pira & Figli – Chiara Boschis.

Μετά τον θάνατο του θρύλου Λουίτζι Πίρα οι κληρονόμοι του δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο κέντρο του Μπαρόλο και μετά από περίπου ενα χρόνο το οινοποιείο πουλήθηκε στην οικογένεια Boschis με την οποία ο Luigi συνδεόταν με μακροχρόνια φιλία.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ήδη μύθος κατά τη διάρκεια της ζωής του, μια τεράστια φυσιογνωμία που έχαιρε εκτίμησης και σεβασμού στους απανταχού φαν του Barolo σε ολο τον κόσμο.

Η Chiara Boschis μια πολύ νέα και γεμάτη ενέργεια γυναίκα ανέλαβε την επιχείρηση από τους γονείς της στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με στόχο να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη της ποιότητας που ηταν ήδη πολύ ψηλά!

Σήμερα η Chiara κάνει πολύ σκληρή δουλειά με μεγάλο πάθος και ακολουθεί προσεκτικά όλες τις φάσεις απ’ τη δουλειά στο αμπέλι μέχρι τη γραμμή εμφιάλωσης.

Τα μοναδικά και δυσεύρετα κρασιά της έχουν μια απίστευτη πολυπλοκότητα και φινέτσα και είναι ικανά να παλαιώσουν πολύ ομορφα για χρόνια ενώ σε ολο τον αμπελώνα οι χημικές ουσίες απαγορεύονται φανατικά με την πρώτη ύλη να είναι πάντα κορυφαίας ποιότητας.

Από το 2022 το οινοποιείο E. Pira & Figli-Chiara Boschis φέρει τον σημαντικό τίτλο «Robert Parker Green Emblem». Αυτή η πιστοποίηση απονέμεται από ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μέσα κριτικής κρασιού το «The Wine Advocate».

Μόνο οι παραγωγοί που δεσμεύονται για τη βιωσιμότητα, τη μακροπρόθεσμη προστασία του περιβάλλοντος και την βιοποικιλότητα λαμβάνουν αυτό το βραβείο. Επίσης η Chiara έχει θέσει ως στόχο να πείσει και τους 28 ιδιοκτήτες γης στο Cannubi MGA έκτασης 46 εκταρίων (ίσως η πιο διάσημη τοποθεσία στην ονομασία) να μπούνε στη βιολογική γεωργία.

Το έργο ονομάζεται “Cannubi Biologico” ή “Cannubi Bio”. Μέχρι στιγμής, 25 από τους 28 αμπελουργούς έχουν ενταχθεί σε αυτό και ο στόχος τους είναι να κάνουν το Cannubi εναν πλήρως βιολογικό αμπελώνα.

Τα κρασιά “έργα τέχνης” του οινοποιείου είναι τα εξής: Barolo Cannubi, Barolo Mosconi, Barolo Via Vuova, Nebbiolo Langhe, Barbera d’ Alba, Dolcetto d’ Alba.

Έτος ιδρυσης: 1890 Ιδιοκτήτης : Chiara Boschis Ετήσια παραγωγή: 30.000 φιάλες.

Έκταση αμπελώνα: 80 στρέμματα. Φυσική καλλιέργεια (πιστοποιημένη βιολογική)

Εισαγωγή – αποκλειστική διάθεση για την Ελλάδα Cava Κωνσταντίνου. – www.pira-chiaraboschis.com #konstantinouwinespirits #piraefiglichiaraboschis #barolo #nebbiolo #piemonte Chiara Boschis _ Barolo | E.Pira & Figli pira-chiaraboschis.com Chiara Boschis _ Barolo | E.Pira & Figli Scopri la nostra famiglia e i nostri vini. Barolo, Barbera, Nebbiolo e Dolcetto.