Έρχεται άμεσα η αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov.gr

Αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov.gr θα μπορούν να κάνουν σύντομα οι πολίτες. Ποια είναι η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για αλλαγή παρόχου.

Ξεκινάει το επόμενο χρονικό διάστημα η νέα δυνατότητα για την αλλαγή παρόχου ρεύματος μέσω gov.gr. Με μόλις μερικά κλικ οι ενδιαφερόμενοι, σύντομα, θα έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης σε νέο προμηθευτή χωρίς την παραμικρή ανταλλαγή φυσικών ή ψηφιακών εγγράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επόμενο στάδιο η υπηρεσία  Govgr Wallet θα επεκταθεί και σε άλλες συναλλαγές των πολιτών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μεταξύ των οποίων η μίσθωση αυτοκινήτων, η σύναψη συμβολαίου με παρόχους ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και η εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως δεν θα απαιτούνται δικαιολογητικά μιας και όλα τα απαραίτητα στοιχεία θα υπάρχουν στην πλατφόρμα.

Η υπηρεσία του ΥΠΕΝ σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα παρουσιαστεί σύντομα.

Οι χρήστες που θα θελήσουν να αλλάξουν πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση στο ψηφιακό πορτοφόλι (gov.gr wallet) με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά και κατόπιν θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την άντληση των απαραίτητων στοιχείων.

Πώς αλλάζω πάροχο ρεύματος

Μέχρι να δοθεί η δυνατότητα η υπηρεσία να περάσει gov.gr για να αλλάξει ένας καταναλωτής πάροχο ηλεκτρονικά χρειάζεται πρώτα να συγκεντρώσει κάποια απαραίτητα έγγραφα.

Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άδειας παραμονής/άδειας διαμονής

Επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί το ΑΦΜ

Τελευταίο λογαριασμό ρεύματος από τον προηγούμενο προμηθευτή και αποδεικτικό της πληρωμής ή της ρύθμισής το

Ένδειξη του μετρητή (π.χ. φωτογραφία)

Πηγή: dnews.gr