Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τις αυξήσεις στις τιμές – Για ποιους έρχεται έκτακτη φορολόγηση

Τα μέτρα απέναντι στις αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα θα εξειδικεύσει σήμερα (17/07) στις 11:00 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςσε χθεσινή (16/07) συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, απόφαση της κυβέρνησης είναι να επιβάλει για τους επόμενους δύο μήνες ένα έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Με αυτόν τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω έσοδα για να αναχαιτίσει τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο.

«Διότι αυτή τη στιγμή, με την πορεία των τιμών, πράγματι οι πολίτες τον Αύγουστο θα έβλεπαν μία απότομη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το έκτακτο τέλος

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ανεβαίνει πολύ η τιμή της χονδρικής, δημιουργούνται ουρανοκατέβατα κέρδη για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το τέλος θα επιβληθεί για δύο μήνες.

Σήμερα (17/07) το πρωί ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος θα δώσει αναλυτική συνέντευξη Τύπου στην οποία θα εξηγήσει τι συμβαίνει ακριβώς στην αγορά και θα δώσει παραπάνω πληροφορίες για το πώς θα επιβληθεί το τέλος και ποιο θα είναι το όφελος, τελικά, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «αυτή η διαταραχή θα είναι προσωρινή» και ότι «θα δούμε λογικές τιμές, αντίστοιχες με αυτές που πληρώναμε στο παρελθόν».

Σύμφωνα με το insider.gr, στόχος είναι οι «καθαρές» λιανικές τιμές, δηλαδή μετά την αφαίρεση της επιδότησης από τις χρεώσεις, να διαμορφωθούν τον επόμενο μήνα στα επίπεδα των 15-16 λεπτών του ευρώ ανά κιλοβατώρα.