H NASA μετέδωσε μουσική hip-hop στην Αφροδίτη

Μπορεί να είναι ένας από τους πιο τοξικούς και αφιλόξενους για τη ζωή πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος όμως η Αφροδίτη καταγράφεται ως «η δίδυμη αδερφή της Γης» αφού πιστεύεται ότι κάποτε στο πολύ μακρινό παρελθόν είχε συνθήκες παρόμοιες με αυτές του πλανήτη μας αλλά για άγνωστο ακόμη λόγο έγινε ένας πραγματικά κολασμένος κόσμος.

Αν πάντως με κάποιο τρόπο έχει βρει τρόπο να αναπτυχθεί και επιβιώσει στην Αφροδίτη ένας νοήμον εξελιγμένος πολιτισμός αυτή την στιγμή θα χορεύει στους ρυθμούς της Μίσι Ελιοτ… Η NASA έστειλε μέσω του δικτύου DSN (Deep Space Network) ένα σήμα στην Αφροδίτη που περιέχει το  «The Rain (Supa Dupa Fly)» της αμερικανίδας ράπερ.

Η υπέρβαση

Ως η μεγαλύτερη και πιο ευαίσθητη υπηρεσία τηλεπικοινωνιών του προγράμματος Space Communications and Navigation (SCaN) της NASA, το DSN διαθέτει μια σειρά από γιγάντιες κεραίες ραδιοσημάτων που επιτρέπουν στις αποστολές να παρακολουθούν, να στέλνουν εντολές και να λαμβάνουν επιστημονικά δεδομένα από διαστημόπλοια που ταξιδεύουν στη Σελήνη και πέρα από αυτή. Μέχρι σήμερα, το σύστημα έχει μεταδώσει μόνο ένα άλλο τραγούδι στο Διάστημα, καθιστώντας τη μετάδοση του τραγουδιού της Έλιοτ το πρώτο «διαστημικό hip-hop».

«Τόσο η εξερεύνηση του διαστήματος όσο και η τέχνη της Μίσι Ελιοτ αφορούν την υπέρβαση των ορίων» αναφέρει σε δήλωση της η Μπρίτανι Μπράουν διευθύντρια του τομέα Digital and Technology Division, Office of Communications στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσιγκτον η οποία αρχικά πρότεινε ιδέες στην ομάδα της Missy για να συνεργαστεί με την υπηρεσία. «Η Missy έχει ιστορικό εμφυσώντας διαστημική αφήγηση και φουτουριστικά γραφικά στα μουσικά της βίντεο, οπότε η ευκαιρία να συνεργαστείς σε κάτι έξω από αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά κατάλληλη» λέει η Μπράουν.

Το τραγούδι ταξίδεψε περίπου 254 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη στην Αφροδίτη που αποτελεί τον αγαπημένο πλανήτη της Μίσι Έλιοτ για αυτό και επιλέχθηκε να σταλεί εκεί το τραγούδι της. Μεταδιδόμενο με την ταχύτητα του φωτός, το σήμα ραδιοσυχνότητας χρειάστηκε σχεδόν 14 λεπτά για να φτάσει στην Αφροδίτη.

Naftemporiki.gr