Καπετάνος: «Στο καλύτερο σημείο τους, οι μακροχρόνιοι δεσμοί Ελλάδας και Η.Π.Α.-Καίρια η συμβολή του Τζόρτζ Τσούνη»

Πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε η Αμερικανική Πρεσβεία για να γιορτάσει την επέτειο της «Ημέρας Ανεξαρτησίας» των Η.Π.Α., στο Μέγαρο Μουσικής το απόγευμα της Δευτέρας.

Το θέμα της εκδήλωσης, ήταν βαθιά κοινωνικό και σύγχρονο, καθώς δόθηκε έμφαση στην εκπαίδευση, τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα.

Καλεσμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας, καθώς και διπλωμάτες χωρών.

Καλεσμένος και ο βουλευτής του νομού Λάρισας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος μάλιστα στο τετ α τετ που είχε με τον Πρέσβη της Αμερικής στη Ελλάδα, κ. Τζόρτζ Τσούνη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγαστή συνεργασία των δυο χωρών και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σημαντικούς θεσμικούς παράγοντες τόσο για την πορεία και το μέλλον της χώρας μας, όσο και του νομού Λάρισας, τον οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί.

Κατά το πέρας της εκδήλωσης ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

«Με μεγάλη τιμή αποδέχτηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ στην εκδήλωση της Αμερικανικής Πρεσβείας, για την επέτειο της «Ημέρας Ανεξαρτησίας» των Η.Π.Α., η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα.

Το μήνυμα της εκδήλωσης πάντα επίκαιρο καθώς οι κοινωνίες αναπτύσσονται καλύτερα όταν συμμετέχουμε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις.

Κατά τη συνομιλία μου με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Τζόρτζ Τσούνη, τόνισα τη σπουδαία δουλειά που γίνεται μεταξύ των δυο χωρών και τους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα με τις Η.Π.Α., οι οποίοι είναι πολυεπίπεδοι.

Αναφερθήκαμε και στην πρόσφατη επίσκεψη του μάλιστα στην Λάρισα, όπου του μετέφερα την ουσιαστική προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την ανοικοδόμηση της Θεσσαλίας.

Τον ευχαρίστησα μάλιστα για την συνδρομή του, στο γεγονός, οι σχέσεις των δυο χωρών μας να βρίσκονται πλέον στο καλύτερο σημείο τους από την Μεταπολίτευση και μετά».