Πρόγραμμα Erasmus από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων

Για δεύτερη φορά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Effective Classroom Management with 21th Century Skills».

Στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην πόλη των Φαρσάλων ολοκληρώθηκε η 1η κινητικότητα των εκπαιδευτικών από τις χώρες  Ουγγαρία, Ρουμανία και Τουρκία, αφού το σχολείο μας είχε πρώτο την τιμή της φιλοξενίας.

Οι εκπαιδευτικοί από τις χώρες του εξωτερικού, μαζί με την Παιδαγωγική Ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, που αποτελείται από τους: κ. Δημητρόπουλο Δημοσθένη, κ. Νταραγιάννη Ιωάννη και κ. Θεοδωροπούλου Χριστίνα, επισκεφθήκαμε το σχολείο μας, περιηγηθήκαμε στην πόλη μας, μάθαμε την ιστορία της ανά τους αιώνες, επισκεφτήκαμε τον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, ξεναγηθήκαμε από τον ιερέα π. Αλιβάνογλου Λάζαρο και γευτήκαμε τοπικά εδέσματα.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Σχολικό Μουσείο των Βρυσιών όπου η κάθε χώρα παρουσίασε τη σχολική μονάδα της.

Κατόπιν, η ψυχολόγος κ. Όλγα Δημοπούλου μας μίλησε για την διαχείριση της σχολικής τάξης και στη συνέχεια ακολούθησαν βιωματικές δραστηριότητες, που η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας είχε ετοιμάσει και υλοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών. Τέλος μάθαμε για την ιστορία των σχολείων της πόλης μας, παίξαμε παραδοσιακά παιχνίδια και μετά από μια πολύ γεμάτη ημέρα δειπνήσαμε σε τοπικό κατάστημα εστίασης.

Αργά το βράδυ οι συμμετέχοντες των άλλων χωρών αναχώρησαν για το κατάλυμά τους, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι εκπαιδευτικοί έμειναν στη χώρα μας από την 1η ως την 5η Ιουλίου.

Ευχαριστήριο σημείωμα

Η Δ/ντρια και η Παιδαγωγική Ομάδα Erasmus+ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων, ευχαριστούν θερμά: τον αιδεσιμότατο πατέρα Αλιβάνογλου Λάζαρο για την φιλοξενία του στο Ναό και τους Ενεργούς Πολίτες για την παραχώρηση της αίθουσας του Σχολικού Μουσείου Βρυσιών, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες του προγράμματος και πιο συγκεκριμένα τα μέλη τους κ. Ευαγγελοπούλου Ευφροσύνη και κ. Τερζίδη Αναστάσιο για την πολύτιμη βοήθειά τους στην ξενάγηση και στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων.