Ε. Λιακούλη: «Απελπισμένοι οι αγρότες και οι επαγγελματίες, από τα χιλιάδες ευρώ που τους ζητά πίσω η Κυβέρνηση- Να σταματήσει τώρα, ο εμπαιγμός!»

Σε νέα παρέμβαση προς την Κυβέρνηση, προχώρησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τις  επιστροφές χιλιάδων ευρώ που ζητάνε οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας από επαγγελματίες και αγρότες για επιδοτήσεις  των λογαριασμών ρεύματος που είχαν λάβει από την Κυβέρνηση , για την περίοδο 2022-2023

Όπως επισημαίνει στην παρέμβασή της η Λαρισαία βουλευτής:

«Εκατοντάδες Λαρισαίοι επαγγελματίες και αγρότες περιήλθαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα  σε απόγνωση,  καθώς  το κυβερνητικό ‘’μέτρο’’ πρόσθετης ‘’επιδότησης’’ επαγγελματικών λογαριασμών ρεύματος, για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2023, αποδείχθηκε μια πρωτοφανής κοροϊδία .

Υπενθυμίζω ότι με βάση τις τότε σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες, δόθηκαν αναδρομικά από τον Φεβρουάριο του 2022 πρόσθετες επιδοτήσεις, για την επιπλέον ενίσχυση της επιδότησης της κατανάλωσης μικρομεσαίων επαγγελματιών  και αγροτών, οι οποίες ανακοινώνονταν και εφαρμόζονταν σε μηνιαία βάση, προκειμένου να στηριχθούν  αρτοποιεία, παροχές αγροτικής χρήσης και επαγγελματικές παροχές.

Ξαφνικά, την αμέσως επομένη ημέρα των Ευρωεκλογών (!), εκδόθηκε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση , αξιώνοντας την επιστροφή των ανωτέρω επιδοτούμενων ποσών, μετά από παρέμβαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε γίνει προ πολλού, αλλά είχε αποσιωπηθεί από την Κυβέρνηση, προφανώς  λόγω των εκλογών.

Ο κυνισμός της Κυβέρνησης έχει τώρα ως αποτέλεσμα οι πάροχοι  να ζητούν πίσω από αγρότες και επαγγελματίες χιλιάδες ευρώ – συνολικά ποσά ύψους 800 εκατ. ευρώ, μέσω  συμπληρωματικών λογαριασμών που στέλνονται σ’αυτούς καθημερινά.

Με τις επικρατούσες συνθήκες στην αγορά, αλλά και ειδικά στη πλημμυρόπληκτη Θεσσαλία ,ελάχιστοι επαγγελματίες και αγρότες διαθέτουν τη δυνατότητα επιστροφής του όποιου ποσού προς τους παρόχους, το οποίο σημειωτέον και μέχρι πριν από ένα μήνα θεωρούσαν ως μη απαιτητό.

Ζητάμε να σταματήσει τώρα αυτή την κοροϊδία από την Κυβέρνηση και τα ‘’show ευαισθησίας’’, να αναλάβει τις ευθύνες της και την πλήρη κάλυψη όλων των  ευνοϊκών μέτρων που κατά καιρούς εξήγγειλε και χορήγησε στους πολίτες.

Να φορολογήσει τα υπερκέρδη των μεγαλοπαρόχων και των τραπεζών και να βρει το δημοσιονομικό τρόπο να καλύψει αυτά που ήδη έχει χορηγήσει και αδιανόητα ζητά να επιστραφούν .

Οι αγρότες και επαγγελματίες της Λάρισας είναι σε απόγνωση και αυτό που γίνεται είναι ενάντια τόσο στο δίκαιο όσο και την ηθική, αποτελεί δε πρωτοφανές γεγονός στο πεδίο των επιδοτήσεων που χορηγήθηκαν για αντιμετώπιση κρίσης.

Καλούμε  την Κυβέρνηση, τους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, να ανταποκριθούν στην αγωνία των ανθρώπων που βρίσκονται σε απόγνωση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες να αρθεί αυτή η μεγάλη αδικία».