Συνάντηση Κέλλα- Στάσση:Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πλημμυροπαθών

Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση 

Ευχαριστίες για τη ριζική αποκατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων Δένδρων και Πλατανουλίων

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, δέχθηκε στο γραφείο του, στο ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της ΚΥΑ που ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ρεύματος που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία. Σημειώνεται ότι, μετά και από σχετική επικοινωνία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, παρατείνεται έως την 31/10 η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης από τους επιθυμούντες να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση. Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Στάσσης αναφέρθηκαν, ακόμη, στη στήριξη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της Θεσσαλίας, μετά την καταστροφική θεομηνία.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ συζήτησαν για τη μεγάλη δωρεά της επιχείρησης στις σεισμόπληκτες περιοχές του Δήμου Τυρνάβου και, συγκεκριμένα, για τη ριζική αποκατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων που θα στεγάσουν τους μαθητές των Δ.Κ. Δένδρων και Πλατανουλίων, μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2021. Ο υφυπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΔΕΗ για τη μεγάλη δωρεά τονίζοντας: «Ευχαριστώ θερμά τη ΔΕΗ για τη μεγάλη αυτή δωρεά στους σεισμόπληκτους κατοίκων των Δένδρων και των Πλατανουλίων. Είναι σημαντικό οι μαθητές των περιοχών αυτών να αποκτήσουν σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, υψηλών προδιαγραφών, και να επιστρέψουν πάλι στις τάξεις τους. Η συνεισφορά της ΔΕΗ σε αυτό είναι μεγάλη και, σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, τη Διεύθυνση α/βάθμιας εκπαίδευσης και όλες τις αρμόδιες αρχές της Π.Ε. Λάρισας, τα νέα κτιριακά συγκροτήματα θα αποτελέσουν πρότυπα σχολικών μονάδων, ανακουφίζοντας μαθητές και γονείς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2021».