Κόκκαλης: Άμεσος κίνδυνος να μείνουν απότιστα χιλιάδες στρέμματα στο νομό Λάρισας – Δώστε τώρα λύση!

Τον άμεσο κίνδυνο να καταστραφούν υδροβόρες καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή του νομού Λάρισας λόγω της κακής διαχείρισης των υδατικών αποθεμάτων, επισημαίνει με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης. Παράλληλα, ζητά την ανάληψη όλων των απαιτούμενων πρωτοβουλιών, ώστε να αποφευχθεί μία μεγάλη οικονομική καταστροφή σε μία εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για την περιοχή.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Από πολλές και διασταυρωμένες πηγές, αλλά κυρίως από τους ίδιους τους αγρότες, εμπνέεται έντονη ανησυχία σχετικά με την φετινή καλλιεργητική περίοδο και με το κατά πόσο το νερό θα επαρκέσει ώστε αυτή να ολοκληρωθεί για τις υδροβόρες καλλιέργειες. Φαίνεται δυστυχώς πως το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έκανε πάλι το… θαύμα του, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα την διαχείριση του νερού στη Θεσσαλία. Μία Θεσσαλία που ακόμη δεν έχει σηκώσει κεφάλι από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Ακόμη όμως και στα αυτονόητα, στη συνεννόηση δηλαδή των αρμοδίων φορέων ώστε όλες οι περιοχές να πάρουν τις ποσότητες του νερού που πρέπει, η κυβέρνηση πνίγεται σε μία κουταλιά ανικανότητας.

Έτσι, ο κίνδυνος είναι ορατός για τους αγρότες να μην μπορέσουν να καλύψουν τις αρδευτικές τους ανάγκες και να ζήσουν μία καταστροφή μέσα την ήδη υφιστάμενη καταστροφή.

Οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση για να αποφευχθεί στο παρά πέντε ένας Αρμαγεδδώνας» καταλήγει.